Nyhet

Kortreist festivalprogram

Oslo Jazzensemble åpner Oslo Jazzfestival som i år presenterer et kortreist program med musikere fra hovedstadsområdet.

Oslo Jazzfestival presenterer i år et program som skal vise bredden av festivalens musikalske identitet, og hva som rører seg i jazzlivet som er tilknyttet Oslo. – I år skal vi feire jazzhovedstaden ved å presentere et utvalg av de mange fantastiske musikerne som er bosatt i Oslo og omegn, sier festivalsjef Øyvind S. Larsen.

Den tradisjonsrike åpningskonserten blir i år med Oslo Jazzensemble, som tidligere har gått under navnet Ensemble Denada. Det nylig omdøpte ensemblet har med seg solistene Arild Andersen, Torun Eriksen, Ellen Andrea Wang og Kalle Moberg i Marmorsalen på Sentralen onsdag 12. august. Åpningskonserten vil sendes direkte på NRK Jazz, i tillegg til at den og resten av hovedprogrammet vil strømmes som et tilbud til publikummere som ikke har anledning til å dra på festival i år.

Ved siden av Oslo Jazzensemble kan festivalen by på blant annet Wako, Ellen Andrea Wang & Jon Balke, Arild Andersen – Sagn, The Source, Emmeluth’s Amoeba og Erlend Apneseths Fragmentarium. Hovedprogrammet på årets festival blir gjennomført på Sentralen, Nasjonal jazzscene Victoria og Salt fra onsdag 12. til søndag 16. august.

Gratis sideprogram med fremtidens jazzstjerner
Festivalen vil også by på et sideprogram på Salt fra torsdag til lørdag. Her vil Oslo-publikummet få anledning til å fordype seg i jazzens fremtid, med Nordisk Showcase-konserter, i år med norsk fokus, og utvalgte unge jazzband presentert av Jazzpurk og Serendip. Alle disse konsertene vil være gratis.
– Tidligere har man kunnet høre band som Juno, Kongle Trio, I Like To Sleep og Master Oogway på Oslo Jazzfestivals Nordisk Showcase-kvelder, så det er gode muligheter for å oppdage noen ukjente juveler her, sier Øyvind S. Larsen.
Programmet for Nordisk Showcase, Serendip og Jazzpurk på Salt vil bli sluppet i løpet av de kommende ukene.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Få freebag tilbake på menyen!

Maria Kannegaard forteller om trio-comebacket, Harald Lassen går gjennom sin nye plate spor for spor, freebagdebatten raser videre i spaltene våre, konkursras truer utelivet, Barack Obamas musikksmak kommenteres, souldekningen lever og mye, mye mer i ukas NTT.

Meld deg på vårt nyhetsbrev