Nyheter

BLUSS – open call for musikere og komponister

Artister og musikere inviteres til til komponering og innspilling av helt ny musikk, i et nytt samarbeid mellom Musikk i Nordland, Nordnorsk Jazzsenter, Store Studio og RYK. Søknadsfrist er 21. juni,

BLUSS er et nytt prosjekt for profesjonelle utøvende artister og musikere i Nordland. Artister og musikere inviteres til komponering og innspilling av helt ny musikk, i samproduksjon med Musikk i Nordland, Nordnorsk Jazzsenter, Store Studio og RYK. .

Store deler av det profesjonelle musikkmiljøet ligger nå «med bluss på lampa». Mens vi venter på at kulturlivet gradvis åpnes igjen, har mange artister og utøvere ekstra tid og anledning til å komponere, tenke ut nye prosjekter og finne nye måter å fremme musikken sin på. Prosjektet BLUSS skal være en mulighet til å skape ny musikk og nye musikalske prosjekter.

BLUSS er åpen for alle sjangre og ensembler, men forutsetter at musikere fra MiN inngår. Nye samarbeid og sammensetninger, gjerne på tvers av sjangre, vil prioriteres. Det oppfordres til utforsking av nye musikalske veier og lage nye konstellasjoner som kan utvide nettverket for musikere i Nordland. Musikere, artister og produsenter kan jobbe på tvers av prosjektene.

Det åpnes for å sende inn forslag og ideer til nye musikalske prosjekter. De som velges ut engasjeres og mottar honorar til å skrive, arrangere og ferdigstille ny musikk. Det kan også hentes inn eksterne aktører til å arrangere musikken.

Hvert prosjekt vil tildeles en egen produsent, og teknikere/studiotid i Store Studio i Bodø for å spille inn en god demo eller et ferdig produkt. Det kan også være mulig med streaming eller andre formidlingsformer.

Prosjektperiode er ca medio august – medio september, med i utgangspunktet tre dager i studio i denne perioden. Søkere som blir engasjert, blir kontaktet for å avtale nærmere produksjonsperiode. Musikken må være ferdig komponert før produksjonsperioden i studio. Honorar avtales med hver enkelt og vurderes ut fra prosjektets omfang og innhold. Musikere som engasjeres blir honorert ihht våre satser.

Søkere må oppfylle følgende kriterier for å bli vurdert:

  • skrive nykomponert materiale. Komposisjonene kan ikke tidligere være fremført eller spilt inn/utgitt.
  • Involvere musikere med tilknytning til Nordland, og med en balansert sammensetning.
  • benytte musikere fra Musikk i Nordland.
  • Total innspilling/fremføringstid mellom ca 3 og 20 min

Ønsker du å delta?

  • Send inn din prosjektidé med beskrivelse av gjennomføring og plan/mål for prosjektet.
  • Beskriv antall låter, varighet, besetning og ønsket resultat (demo, ferdig innspilling, streaming el.l)
  • Legg gjerne ved relevante lydfiler, feks tidligere demoer/innspillinger eller ideskisser.

Søknadsfrist: 21. juni 2020 

Søknad sendes på mail til nnjs@nordnorskjazzsenter.no 

Ved spørsmål, kontakt:
Arild Johnsen, Nordnorsk Jazzsenter, tlf. 974 04 829
Vibeke Forshaug, Musikk i Nordland, tlf. 959 27 791

 

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev