Nyhet

Koronamidler fra Kulturrådet

Norsk kulturråd har tildelt 30 millioner til 294 korona-prosjekter. Daniel Herskedal, Frode Haltli Avant Folk, Jazzland og Jazznytt-bloggen Now’s the Time er blant de som har fått midler.

Rådet vedtok i slutten av mars å omdisponere 30 millioner av Norsk kulturfond til tiltak knyttet til korona-krisen. Det kom inn nesten 1400 søknader på til sammen 266 millioner kroner til søknadsfristen 5. mai, forteller Kulturrådet i en pressemelding. Koronaordninga er tverrgående, og skal stimulere til nye måter å produsere og formidle kunst og kultur på i den pågående krisen. Ordningen er ikke en kompensasjonsordning, men har som mål å stimulere til nye typer formidling i koronaperioden.

– Det har vært et krevende og spennende arbeid. Og vi er imponerte over hvordan kunst- og kulturlivet har evnet å snu seg raskt og planlegge prosjekt med høy kvalitet og høyt refleksjonsnivå tilpasset en ny hverdag, sier rådsleder Lars Petter Hagen, som har ledet arbeidet i utvalget som har behandlet søknadene.

Blant prosjekter som har fått tilskudd er Daniel Herskedals «Breathe», Espen Bergs «Duokonserter fra egen stue»,  Karl Seglems «Poesi lyd- og bilderørsle», Kristoffer Alberts «Lock Down Block Ensemble» og Frode Haltli Avant Folk «Quarantine Quilt». Jazzland ble tildelt kr 100 000 for strømming av Jazzland-konserter, og Koronerulling-prosjektet til HES & Falck ble tildelt kr 450 000. Se lista over alle tildelingene her.

Koronamidler til Now’s the Time
Jazznytts ukentlige blogg, Now’s the Time (NTT) har blitt tildelt kr 80 000 for å følge og dekke konsekvensene for musikklivet og norske musikeres nye hverdag etter korona-epidemien.
– Det vi opplever nå vil prege kunsten i lang tid fremover, også selve tonen i kulturens innhold, og det er viktig at det rike musikklivet i Norge blir dokumentert og analysert tett, ukentlig mens dette pågår, sier Audun Vinger som sammen med Filip Roshauw står bak NTT.
Gjennom grundige intervjuer, reportasjer og essayer følger publikasjonen hvordan bortfallet av konserter i et år vil påvirke musikklivet og musikernes kreativitet, deres økonomiske situasjon og hvordan de finner nye løsninger til å skape ny musikalsk kunst, enten alene eller sammen med andre.
Now’s the Time publiseres her hver fredag.  Sommernummeret av av magasinet Jazznytt, som er ute nå i disse dager, er også viet koronasituasjonen med reportasjer og intervjuer med artister, organisasjoner, festivaler og klubber.

Fra forsiden

Nyhet

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyhet

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev