Nyhet

Sommerkonserter på Nasjonal jazzscene

For første gang holder Nasjonal jazzscene i Oslo sommeråpent. Fra midten av juni til august blir det åtte konserter, blant annet Arild Andersen solo, Silje Nergaard & Espen Berg og Sidsel Endresen & Stian Westerhus.

Abstinensen for levende konserter med publikum tilstede ble for sterk for Nasjonal jazzscene denne sommeren. I en tid da publikum egentlig skulle nyte de store musikkfestivalene, oppstod det i år et vakuum som de nå ønsker å fylle med innhold, 8 konserter fra midten av juni til august.

På sommerprogrammet har jazzscenen funnet fram til små ensembler og solokonserter. Arild Andersen solo åpner serien 18. juni, og det blir også en samtale mellom Andersen og Audun Vinger fra Jazznytt18. Uka etter feires Knut Reiersruds nye plate, skrevet i og om isolasjonstiden vi har levd de siste månedene. Flukten, som spiller 2. juli, er et nytt band med Hanna Paulsberg og kjente musikere i hennes generasjon. Calle Neumann gjør New Dance med gamle dansepartnere 9. juli, Silje Nergaard og Espen Berg spiller fra sin duoplate 16. juli, og 23. juli bygger Jon Balke videre på sin kritikerroste ECM-utgivelse av året. Buddy-prisvinner og Spellemann-nominerte Ståle Storløkken spiller en sjelden solo-konsert 30. juli, og serien avsluttes med Sidsel Endresen og Stian Westerhus 6. august.

Konsertene foregår på torsdager og for å ivareta vedtatte smittevernhensyn gjennomføres de med redusert publikumskapasitet. Billetter er i salg nå.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Når bassklarinettene blir lange

Kristine Tjøgersen vinner Arne Nordheims komponistpris, Christian Winther tenker nytt og høyt om plateutgivelser, Oddrun Lilja om inspirasjonene bak høstens mest bejublede skive, Pål Strangefruit Nyhus snakker om Nils Petter Molvær mens vi hører på ny musikk og minnes en av jazzens største kranglefanter.

Nyhet

Nils Petter Molvær runder 60 på scenen

18. september fyller Nils Petter Molvær 60 år. Går alt som planlagt, kommer han til å tilbringe mye av både bursdagen og dagen derpå på Nasjonal jazzscene Victoria.

Meld deg på vårt nyhetsbrev