Nyhet

Nesodden jazzfestival i miniugave pinseaften

Spacemonkey med Arild Andersen som gjest står på programmet til Nesodden jazzfestivals miniutgave lørdag 30. mai. I pinsen neste år planlegger festivalen å returnere i fullversjon.

Den aller første Nesodden jazzfestival gikk av stabelen på Nesoddtangen gård i juni 2018, med kunstnerisk suksess og entusiastiske tilbakemeldinger fra det litt for fåtallige publikumet.
– Faktisk så entusiastiske at selv om det økonomiske resultatet måtte skrives med blodrøde tall, overlevde lysten til å satse på en ny festival hos festivalledelsen, forteller leder for Nesodden jazzklubb, Andreas Haddeland.

Gjennom 2019 ble økonomien konsolidert, og mens deler av 2020 forsvant i den nasjonale dugnaden mot smittespredning, går det nå mot fullskala-festival i mai 2021. Foreløpig opplegg for 2021 består av ordinære konserter pinseaften 22. mai og 1. pinsedag, samt barne- og familiedag 2. pinsedag.

– Men før den tid, som både et optimistisk livstegn og en «teaser» for neste års festival, arrangerer Nesodden jazzklubb en forenklet minifestival på Hellviktangen pinseaften klokka 18:00, forteller Haddeland.

På utescenen står da duoen Spacemonkey som består av Nesodden/Kongsbergs egen tangentrollmann Morten Qvenild og trommeslager/bandleder Gard Nilssen, fjorårets Artist in Residence ved Moldejazz. Som spesiell gjest for denne ene anledningen har de med seg norsk jazz’ Grand Old Man og uoppslitelig kraftsenter, bassist Arild Andersen. Konserten har publikumsbegrensning på 50, og er allerede utsolgt.

Ellen Andrea Wang åpner høstsesongen
Forutsatt at smittesituasjonen ikke fører til nye innstramminger, åpner Nesodden jazzklubb høstsesongen fredag 4. september med Ellen Andrea Wangs «Closeness»-trio på Flasken. Videre utover følger 13 konserter på Hellviktangen, Flasken, i Galleri Vanntårnet, Skoklefald Kirke og Tangenten før Elin Rosseland Kvartett runder av høsten på Hellviktangen 3. desember. En rekke av de planlagte vårkonsertene er flyttet til høstsesongen, så om viruset vil, er det duket for spennende møter med Hanna Paulsberg Concept, African Pepperbirds, Per Husby & Anne Lande, Østerlide og mange andre på Nesodden jazzklubb i årets fire siste måneder.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev