Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Bodil Niska

Bodil Niska ble møtt med blomstergaver da Bare Jazz åpnet dørene igjen. Koronastenging har satt sine spor, og Niska ser fram til å komme tilbake til normalen, både som musiker og butikkinnehaver.

Hver mandag presenterer Jazzinorge.no en aktuell musiker, arrangør, storband eller jazzaktør som Ukas Jazzprofil. Har du tips om noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet, send oss gjerne en epost.

Bodil Niska

Hei, Bodil, gratulerer men gjenåpning av Bare Jazz! Det vet vi mange er glade for. Hvordan var stemningen på åpningsdagen?
– Åpningsdagen var over all forventning! Gamle og nye kunder stod tålmodig i kø da vi åpnet etter sju uker i dvale. Noen hadde til og med blomstergaver som fremdeles pynter opp i lokalet. Det var rørende.

Hva har konsekvensene vært for butikken med koronastenging? Vil restriksjonene også påvirke videre butikkdrift?
– Vi gikk jo til kr. 0 i omsetning over natta og måtte permittere alle ansatte inklusive meg selv. Sånt er både trist og tungt for 9 ansatte som plutselig måtte utsette seg for NAV. Bare Jazz måtte betale full husleie, forsikringer, strøm og en haug andre faste utgifter. Statens kompensasjonsordning gjorde at vi slapp konkurs, men kompensasjon kommer sent måneden etter utgiftene har forfalt, så det er vrient uansett.
Så er det jo også slik at kunder og omsetning ikke magisk dukker opp 100% etter at vi har valgt å åpne. Det er generelt mindre folk i byen, særlig om kvelden, så vi har valgt en prøveordning med litt begrenset åpningstid for å kunne se hvordan og når omsetningen tar seg opp igjen. Vi er jo pålagt samme restriksjoner som andre sereveringsbedrifter med skjenkebevilling, men våre greie kafékunder tar det hele med stor ro og godt humør, kanskje fordi de nå jo får servering ved bordene!

Men du er jo også aktiv musiker. Hvordan har koronasituasjonen påvirket denne delen av ditt virke?
– Jeg personlig har jo som de fleste andre musikere mistet flere store jobber utover våren og sommeren. Jeg håper at jazzfestivalene vil bli oppe og gå igjen som planlagt, men nå vet vi dessverre ingenting. Mange ville nok tenke at dette er en god anledning til å øve og arrangere mer, men det er ærlig talt litt tungt å få opp motivasjonen når man liksom ikke har et konkret mål å sikte mot.

Nå som myndighetene gradvis slipper opp restriksjonene, hvordan tror du sommeren og høsten blir både for deg som musiker og for butikken?
– Jeg håper at vi gradvis kan komme tilbake til normalen, og kanskje litt bedre enn det, ettersom kunder, publikum og arrangører kanskje har savnet både live-musikk, sosiale samlingssteder og ikke minst en «fysisk» platebutikk!

Noe spesielt du har planlagt framover som du vil dele med oss?
– Planen før koronastengingen var å åpne for mer live-musikk på Bare Jazz, men det er trangt hos oss, både fysisk og økonomisk akkurat nå så…

Hva er det som selger best på Bare Jazz om dagen?
– Har jo bare hatt åpent i 4 dager, så det er liksom ikke en «normal» 10-på-topp liste for tiden, men foreløping er det Jon Pål Inderberg sin siste «Radio Inderberg» som selger best.

Og hvilke(n) plate vi du selv anbefale folk i disse dager?
– Jeg vil gjerne slå et hardt slag for vokalist og harmonika-spiller (!) Grégoire Maret med sin utgivelse «Americana» sammen med bl.a. Bill Frisell.

Og helt til slutt, et hett konserttips?
– Konsert? Hvor? Når? Jeg kommer!

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev