Nyhet

Mathias Eick til Nattjazz og FiB

Trompetist Mathias Eick får likevel tolke Miles Davis-klassikeren Kind of Blue i Bergen i mai. I stedet for USF Verftet blir det nettkonsert fra ærverdige Håkonshallen.

Mathias Eick skulle opprinnelig ha spilt på USF Verftet på åpningsdagen for årets Nattjazz i Bergen. Den konserten ble avlyst som en del av de nasjonale smitteverntiltakene, men blir nå i stedet spilt i 750 år gamle Håkonshallen fredag 22. mai. Konserten er et samarbeid mellom Nattjazz og Festspillene i Bergen, og kan oppleves både på NRK2 og gratis på nett.

– Kind of Blue er et ikon i jazzhistorien. Mathias Eick sin gjenskapning og tolkning av Miles Davis sitt univers, med vår egen Coltrane, Kjetil Møster på tenorsaksofon, fortjener et stort publikum. Å fylle Håkonshallen med lyden av Davis i oppdatert versjon er en god erstatning for det som skulle vært åpningskonserten for Nattjazz 2020. Oslo Jazzfestival skal ha ros for å ha satt i gang dette prosjektet, og Festspillene for å ha åpnet mulighetene, sier Jon Skjerdal, festivalsjef for Nattjazz.

I 2019 fylte det legendariske Miles Davis-albumet Kind of Blue 60 år. Platen er et av de viktigste veikryssene i jazzen, der Miles Davis tok farvel med be-bop og gikk inn i et tilbakelent, melodisk og lyrisk landskap.

Festspilldirektør Anders Beyer ser frem til samarbeidet: – Hele Kultur-Norge har flere tøffe måneder bak seg, og det er langt ifra over. Da er det viktig og riktig å jobbe sammen, og jeg er veldig glad for at alle brikkene falt på plass, sier Anders Beyer, som i disse dager skal presentere et nytt og digitalt program for Festspillene i Bergen 2020.

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev