Nyhet

Mathias Eick til Nattjazz og FiB

Trompetist Mathias Eick får likevel tolke Miles Davis-klassikeren Kind of Blue i Bergen i mai. I stedet for USF Verftet blir det nettkonsert fra ærverdige Håkonshallen.

Mathias Eick skulle opprinnelig ha spilt på USF Verftet på åpningsdagen for årets Nattjazz i Bergen. Den konserten ble avlyst som en del av de nasjonale smitteverntiltakene, men blir nå i stedet spilt i 750 år gamle Håkonshallen fredag 22. mai. Konserten er et samarbeid mellom Nattjazz og Festspillene i Bergen, og kan oppleves både på NRK2 og gratis på nett.

– Kind of Blue er et ikon i jazzhistorien. Mathias Eick sin gjenskapning og tolkning av Miles Davis sitt univers, med vår egen Coltrane, Kjetil Møster på tenorsaksofon, fortjener et stort publikum. Å fylle Håkonshallen med lyden av Davis i oppdatert versjon er en god erstatning for det som skulle vært åpningskonserten for Nattjazz 2020. Oslo Jazzfestival skal ha ros for å ha satt i gang dette prosjektet, og Festspillene for å ha åpnet mulighetene, sier Jon Skjerdal, festivalsjef for Nattjazz.

I 2019 fylte det legendariske Miles Davis-albumet Kind of Blue 60 år. Platen er et av de viktigste veikryssene i jazzen, der Miles Davis tok farvel med be-bop og gikk inn i et tilbakelent, melodisk og lyrisk landskap.

Festspilldirektør Anders Beyer ser frem til samarbeidet: – Hele Kultur-Norge har flere tøffe måneder bak seg, og det er langt ifra over. Da er det viktig og riktig å jobbe sammen, og jeg er veldig glad for at alle brikkene falt på plass, sier Anders Beyer, som i disse dager skal presentere et nytt og digitalt program for Festspillene i Bergen 2020.

Fra forsiden

Uke 3, 2022: Kongle Trio + Henriette Eilertsen + Lotus + Mette Rasmussen Trio North

Hashtag innhold

Det er full bombing på jazzscenene igjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev