Nyhet

Lanserer digital ressurs for et musikkfelt i krise

De regionale kompetansesentrene har gått sammen om å opprettet ressursbanken Musikkhjemmekontoret, som samler, formidler og kommuniserer de viktigste ressursene og informasjonen for musikkfeltet under koronakrisen.

Onsdag 8. april lanserer de regionale kompetansesentrene den digitale ressursen Musikkhjemmekontoret. Et hardt rammet musikkfelt har behov for svar på akutte spørsmål og tilgang på nye skapende verktøy i en ekstrem situasjon. Koronaepedimien har også trigget mange spennende nye initiativ som kan etablere nye inntektsstrømmer og potensielt endre økosystemet på musikkfeltet.

– Norsk musikkliv er utrolig kunnskapsrik og handlekraftig. Å samle denne kompetansen i en slik portal er viktigere enn noensinne, sier Inni Mowinckel, kommunikasjonsansvarlig Brak.

Musikkhjemmekontoret er skapt av Musikkontorene (de regionale kompetansesentrene for musikk) i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. Prosjektet er støttet av Kulturrådet og innholdet er utformet i samarbeid med Musikkindustriens Næringsråd, relevante organisasjoner og det øvrige musikkfeltet. Portalen følger utviklingen tett og oppdateres fortløpende.

– Musikkfeltet er et stort felt med mange ulike behov, fra frilansere og selvstendig næringsdrivende til musikere, arrangører, selskaper og ulike byråer. For disse aktørene er det viktig å ha en portal som gir svar på spørsmål og deler info om sistuasjonen som veldig mange nå står i, sier Torbjørn Valum, rådsleder i Musikkindustriens Næringsråd (MIR)

Musikkhjemmekontoret​ samler den viktigste informasjonen som musikkfeltet trenger med kort vei til konkrete svar og nyttige ressurser, og videre til øvrige organisasjoner. Dette omfatter informasjon om krisehåndtering, tilgang på skapende ressurser samt fasilitering av online kurs og webinarer.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev