Nyhet

Kongsberg Jazzfestival avlyser

Kongsberg Jazzfestival melder i dag at årets festival er avlyst. – Det er med tungt hjerte vi gjør dette, men styret har også et ansvar for å ta vare på festivalen, forvalte den godt og sikre dens fremtid. Vi kan ikke sette festivalen i en situasjon hvor vi med åpne øyne sender den inn i historiebøkene, sier styreleder Juel H. Rye.

Kongsberg Jazzfestival forteller i en pressemelding mandag 6. april at styret etter grundige vurderinger velger å avlyse årets festival. Med bakgrunn i utbruddet av koronapandemien, hensynet til smittevernsituasjonen, festivalens publikum, artister, leverandører og frivillige, er styret samstemt på at det ikke er forsvarlig å gjennomføre årets festival.
– Vi har et ansvar overfor alle involverte og Kongsberg Jazzfestival ønsker å opptre som en ansvarlig samfunnsaktør, sier styreleder Juel H. Rye.

Billetter refunderes
De som har kjøpt billetter vil få tilbud om tilbakeføring av billettpengene eller flytting av billetter til neste år.
– All nødvendig informasjon vil bli gjort tilgjengelig på våre nettsider og de som har kjøpt billett blir kontaktet på epost. Vi kommer med dette så raskt det praktiske er på plass. I påvente av videre avklaring, ber vi om litt tålmodighet, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Vi må trygge festivalens framtid.
– Vi har knapt solgt billetter de siste fire ukene, og forventer at billettsalget vil stå bom stille i flere uker fremover. Budsjetterte billettinntekter er alene 14 millioner. Dette er det ikke mulig å hente inn. Vi har sett på ulike scenarier og de viser alle betydelig risiko. Festivalen står i fare for å gå på et underskudd i størrelsesorden 12-15 millioner kroner ved en gjennomføring juli. Ved å ta en beslutning om avlysning nå, reduseres denne risikoen betydelig, sier styreleder Juel H. Rye.

Nå starter også dialogen med leverandører, artister og management for å finne gode løsninger. Artistene vil få tilbud om å flytte oppdraget til 2021.
– For at jazzfestivalen skal komme ut av dette på en god måte er vi avhengig av at våre samarbeidspartnere nå står skulder ved skulder med oss igjennom dette. Det er derfor godt å vite at vi har gode og langsiktige partnere både i det offentlige og blant våre sponsorer, sier festivalsjef Kai Gustavsen, og avslutter: – Heldigvis så har vi uansett musikken, i disse tider er det viktigere enn noen gang.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev