Nyhet

Vossa Jazz-prisen til Elisabeth Lid Trøen

Vossa Jazz 2020 er avlyst, men på det som skulle vært festivalens åpningsdag, valgte festivalen likevel å dele ut sin årlige pris. Saksofonisten Elisabeth Lid Trøen ble årets prismottaker.

Vossa Jazz-prisen skal gå til den den frilans jazzmusikeren fra Hordaland som i løpet av festivalåret har gjort seg mest fortjent til denne hederen. Prisen har gjennom årene blitt tildelt mange gode musikere fra fylket, og lista over tidligere prisvinnere utgjør en stor del av de viktigste utøverne i landsdelen, forteller festivalen i en pressemelding.

Prisen er gitt av Hordaland fylkeskommune, og det var fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland, som delte ut den 33. Vossa Jazz-prisen. Prisen er på 50.000 kr og et trykk av årets Vossa Jazz-plakat, som er laget av festivalkunstner Tom S. Kosmo.

I begrunnelsen heter det:
«Juryen gler seg over å sjå at musikkmiljøet i Hordaland gjer seg gjeldande både nasjonalt og internasjonalt.
Årets prisvinnar synte seg tidleg som eit jazztalent og fekk spela med mange store heltar alt tidleg i si karriere (før vedkomande var 20). Namn som Andy Sheppard, Terri Lyne Carrington og Joshua Redman er nokre av dei prisvinnaren har spelt med. Denne musikaren er utdanna ved jazzlinja i Trondheim og har vore bandleiar, komponist og ein viktig medspelar i ulike band og prosjekt. Grundigheit og kvalitet i førebuing og gjennomføring er nokre kjenneteikn.

Prisvinnaren er ei svært positiv drivkraft for utvikling og nyskaping, ho nyfiken, speleglad og kjent for sin nydelege tone. Prisvinnaren beherskar ulike typar treblås og på Vossa Jazz har me høyrt henne i ei årrekkje i ulike produksjonar og ensemble, mellom anna med Bergen Big Band og Django Bates i 2018. I år skulle prisvinnaren spelt i to ulike konstellasjonar, men grunna korona-utbrotet må ein venta og gleda seg til neste år for å oppleva desse konsertane på Vossa Jazz.
Det er med stor glede me kan avsløra at den 33. Vossa Jazz-prisen går til: Elisabeth Lid «

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev