Nyhet

Statens kunstnerstipend tildelt

Tirsdag 24. mars ble 881 nye kunstnere tildelt Statens kunstnerstipend. – Det har vært en spesiell tildelingsrunde med tanke på den akutte krisen i den norske kultursektoren, sier utvalgsleder Trude Gomnæs Ugelstad.

– Kunstnerstipendene er en investering i det som bør være kjernen i kunstnerpolitikken, nemlig enkeltkunstnerens mulighet til fritt, skapende arbeid, sier Trude Gomnæs Ugelstad, leder i utvalget for Statens kunstnerstipend, i en pressemelding. – Det å være et kultursamfunn innebærer at vi holder oss med en kunstnerstand som står fritt til å utforme sine kunstnerskap. Kunstnerstipendene legger til rette for frie, kunstneriske ytringer som styrker og vitaliserer demokratiet.

Det kom inn 9 214 søknader til årets tildelingsrunde, som hadde søknadsfrist i oktober i fjor. Dette er ny rekord for kunstnerstipendene, forteller Gomnæs Ugelstad. Søknadene har blitt behandlet av over 120 representanter i 23 ulike stipendkomiteer, som har måttet gjøre mange tøffe prioriteringer. – I år har det vært spesielt vanskelig å måtte avvise så mange kvalifiserte søkere, sier Gomnæs Ugelstad.

Det er seks ulike stipendordninger, og for fire av dem utgjør stipendet et årlig beløp på ca 276 000 kroner i inntil fem år. For de to diversestipend-ordningene er tilskuddet et engangsbeløp på inntil 90 000 kroner.

Hilde Louise Asbjørnsen, Espen Eriksen, Mats Eilertsen, André Roligheten, Gard Nilssen, Frode Haltli og Paal Nilssen-Love er blant musikerne som er tildelt arbeidsstipend denne gangen. Hanna Paulsberg, Michaela Antalova og Oddrun Lilja Jonsdottir mottar arbeidsstipend for nyetablerte kunstnere, og Olga Konkova og Silje Nergaard er tildelt arbeidsstipend for etablerte kunstnere. Blant de som er tildelt diversestipend er Mari Kvien Brunvoll og Per Zanussi som hver får kr 30 000, og Christian Skår Winther og Hedvig Mollestad med kr. 50 000 hver.
Se liste over alle tildelingene her.

Fra forsiden

Blow Out: Ola Høyer & Anja Lauvdal Kasper Skullerud Værnes & Andreas Wildhagen - Kafé Hærverk, 2. juni 2020

Himmelsk syklubb

To duokonserter begeistret et sulteforet publikum på Blow Outs sommeråpning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev