Nyheter

Markering av kunstnerisk ytringsfrihet

Fri Kunst er et nettverk av kunst- og kulturaktører som 2. – 8. mars feirer kunstnerisk ytringsfrihet med arrangementer, markeringer, konserter og debatter.

Safemuse, Norsk kulturforum, Freemuse og Norsk teater- og orkesterforening (NTO) har invitert med seg en rekke kunstnere, kunst- og kulturinstitusjoner og -organisasjoner til å sette fokus på kunstnerisk frihet i løpet av den første uken i mars 2020.

– Norsk jazzforum støtter Fri Kunst, og vi oppfordrer alle aktører til å markere motstand mot alle former for sensur, forfølgelse og trakassering i kunst- og kulturfeltet, sier daglig leder, Gry Bråtømyr.

Aktørene i Fri Kunst står sammen for å bidra til at kunstnere og kunstinstitusjoner  i alle land skal kunne skape og utøve sin kunst fritt, uten trusler og forfølgelse. Dette er en grunnleggende rettighet og forutsetning for et fritt og demokratisk samfunn.

– Den kunstneriske friheten er stadig mer utsatt og truet i verden. Vi kan ikke akseptere at kunstnere og kunstinstitusjoner settes under press av politikere som er uenig i budskapet, virkemidlene eller formen på kunsten. Politiske myndigheter skal ikke overstyre uavhengige, kunstfaglige beslutninger, sier Fri Kunst i en pressemelding.

I løpet av uka blir den en rekke arrangementer over hele landet med avslutning på kvinnedagen 8. mars. På Nasjonal jazzscene i Oslo markeres Fri Kunst med Andreas Røysum Ensemble torsdag 5. mars og Masåva + 1816 fredag 6. mars. Oversikt over alle arrangementer finnes her.

Fra forsiden

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Petter Wettre

Petter Wettre tok med seg saksofonen og flyttet til Paris kun et par uker for koronarestriksjonene satte inn. Nye samarbeid og musikalske møter må vente, nå er det blogging, øving, trening og generelt venting som fyller dagene.

Nyheter

Kongsberg Jazzfestival avlyser

Kongsberg Jazzfestival melder i dag at årets festival er avlyst. - Det er med tungt hjerte vi gjør dette, men styret har også et ansvar for å ta vare på festivalen, forvalte den godt og sikre dens fremtid. Vi kan ikke sette festivalen i en situasjon hvor vi med åpne øyne sender den inn i historiebøkene, sier styreleder Juel H. Rye.

Meld deg på vårt nyhetsbrev