Nyhet

NTT nominert til prisen Årets Musikkjournalistikk

Filip Roshauw og Audun Vinger er nominert til prisen Årets Musikkjournalistikk 2019 for Jazznytts ukentlig blogg, Now’s The Time.

De to redaksjonsmedlemmene i Jazznytt er nominert til prisen Årets Musikkjournalistikk 2019 for den ukentlige jazzbloggen Now’s The Time. Hver fredag tar Audun Vinger og Filip Roshauw for seg den kommende jazzuka med intervjuer, konserttips, kuriositeter og aktualiteter. Nå er de blant fire nominerte til den ferske prisen.

– Det skåles i traktekaffe og knipses begeistret på planet NTT over nyhetene om at vi er nominert til “Årets Musikkjournalistikk 2019” – oss bekjent den eneste av, og dette er sant, flere titalls tusen norske mediepriser hvor en fredagsavis i remseform om jazz-og-omegn faktisk kan bli nominert, sier Filip Roshauw.

Jazzbloggen startet opp høsten 2018 som et supplement til papirmagasinet Jazznytt.

– Now’s The Time ble startet fordi jazz er noe som foregår syv dager i uka hele året. Vi ble inspirert til å skrive med det samme frie engasjementet som de musikermiljøene vi følger, og med et ønske om å klare å finne jazzens essens både her og der. Det handler om å dekke det som skjer i dag men også det vi har glemt fra i går, intervjue nye og gamle aktører og fans av denne herlige musikken, og ikke minst gripe fatt i de tankene og assosiasjonene som denne musikken vekker. Historien og tradisjonen er grunnlaget som vi kan improvisere oppå. Husk å melde dere på nyhetsbrevet, og støtt Jazznytt og deg selv ved å tegne et abonnement, sier Audun Vinger.

Bak prisen står Musikkindustriens Næringsråd, og dette er første gang en samlet musikkbransje deler ut prisen for den beste musikkjournalistikken i året som gikk. Målet med prisen er å stimulere til mer og bedre musikkjournalistikk i Norge, ved å løfte frem de redaksjonene og ildsjelene som prioriterer musikken i et forflatet medielandskap.
Juryen fikk inn 47 unike nominasjoner med alt fra enkeltartikler, konsert- og plateanmeldelser, kommentarer og artikkelserier, til redaksjoner, enkeltpersoner og programserier. Her var både podkaster, tv-program, blogger, facebook-grupper og bøker nominert.
De fire finalistene:
• Mari Brenna Vollan, for artikkelserien “Lønnskamp bak spotlyset” (Klassekampen)
• Christine Dancke for tv-programmene “Haik” og “Menneskene bak musikken” (NRK)
• Filip Roshauw og Audun Vinger for musikkbloggen “Now´s the time” (Jazznytt)
• Egon Holstad, Helge Skog, Jørgen Nordeng, Ronny Bratten, Stig Jakobsen m.fl. for musikkmagasinet “Feedback” (iTromsø).

Prisen deles ut under Bylarm fredag 28. februar kl 11:00, hvor de nominerte møtes til en samtale om musikkjournalistikken i dagens medielandskap. Vinneren får et diplom og et arbeidsstipend på 10.000 for å videreutvikle journalistikken. Prisen deles ut av Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord.

Juryen for prisen besto av: Veslemøy Østrem (nyhetsredaktør i Vårt Land), Sandeep Singh (radioprogramleder og tidligere musikkskribent), Tali Da Silva (reporter & kritiker på Kulturnytt i SVT) og Erik Egenes (pressesjef i by:Larm).

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev