Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Hanna Paulsberg

Saksofonist Hanna Paulsberg er aktuell med en rekke bandprosjekter denne våren og sommeren, og forbereder blant annet en utvidet jubileumsutgave av Hanna Paulsberg Concept som fyller ti år.

Hver uke presenterer Jazzinorge.no en aktuell musiker, arrangør, storband eller jazzaktør som Ukas Jazzprofil. Har du tips om noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet, send oss gjerne en epost.

Gratulerer, Hanna, du var nettopp én av tre nominerte til prisen som beste europeiske musiker av franske Academie du Jazz. Imponerende! Hvordan har du klart å etablere deg så godt i et stort marked som Frankrike?
– Det er mye på grunn av Grappa og Odin, som har gode kontakter i Frankrike, og de har gjort en veldig bra jobb med å promotere oss der nede. På grunn av dette har vi jobbet jevnt mot det franske markedet siden vi begynte å gi ut på Odin. Og så tror jeg vi er heldige og har truffet litt musikalsk, jeg tror det er mange folk som synes musikken vår er ålreit der.

– I år fyller bandet Hanna Paulsberg Concept ti år. Hvordan skal dette markeres?
– Ja, det er stas! Vi skal spille en del konserter, noen som kvartett, noen som kvintett med Daughter of the Sun materialet, og så har vi laget en jubileumsversjon med Elin Rosseland på vokal, Magnus Broo på trompet og Håvard Aufles på synth som vi også skal spille konserter med. Det blir premiere på denne septetten på Nattjazz 28. mai, så Moldejazz 17. juli, og til høsten skal vi ut på en klubbturné i Norge.

Hanna Paulsberg Concept & Magnus Broo på Nasjonal jazzscene i oktober 2018:

– Andre planer for 2020 som du vil dele med oss?
– I mars skal vi til Turku Jazzfestival i Finland med Concept, og så blir det noen Dexterkonserter igjen på norske klubber. Vossa Jazz med HPC og Klangen av Hoem, Maijazz med Joni Mitchell prosjektet, spennende prosjekt med Finity på Henie Onstad, konsert med GURLS på Mozartfestival i Tyskland og en tur til Coutances på vestkysten av Frankrike med HPC. Så er jeg så heldig å ha blitt spurt om å være med og komponere for Trondheim Jazzorkester til 10-årsjubileumet deres i høst. Det er utrolig stas og veldig spennende, og det gleder jeg meg veldig til!

GURLS på Rockefeller i desember 2019:

– Du sitter også i juryen for Jazzintro 2020, og har hørt i gjennom mengder av musikk. Hvilket inntrykk sitter du igjen med av dagens unge musikere?
– Jeg sitter igjen med en veldig positiv følelse, og er rett og slett vanvittig imponert over hvor mange fine unge band og musikere det finnes. Det har vært utrolig givende og nesten rørende å bli minnet på at det finnes masse unge folk som vil bruke tida si på å spille jazz. Og nivået er ekstremt høyt, så det er veldig kult!

– Du deltok selv i Jazzintro for endel år siden. Hvordan tror du det blir å sitte på andre siden av bordet?
– Det blir sikkert en ganske annerledes opplevelse enn å spille. Jeg tror det blir veldig gøy, og jeg gleder meg masse til å høre de fine banda som skal være med.

– Og helt til slutt, har du en konsert du vil anbefale?
– Trygve Fiske har akkurat sluppet ny kjempefin plate og spiller releasekonsert på Victoria 13. februar. Jeg skal dit, og gleder meg. Det blir sikkert veldig bra!

– Plateanbefaling?
– Akkurat nå har jeg veldig kick på en hip hop plate med et band som heter Slum Village. Plata heter Fan – Tas – Tic, Vol. 1.

Fra forsiden

Blow Out: Ola Høyer & Anja Lauvdal Kasper Skullerud Værnes & Andreas Wildhagen - Kafé Hærverk, 2. juni 2020

Himmelsk syklubb

To duokonserter begeistret et sulteforet publikum på Blow Outs sommeråpning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev