Nyhet

Motvind slipper festivalprogrammet

Første helgen i juli inntar Motvindfestivalen Nasjonal jazzscene i Oslo. På programmet står blant annet The Ex, Monk’s Casino og Joëlle Léandre. I tillegg leverer Jonas Cambien og Christian Winther hvert sitt bestillingsverk.

Motvind inviterer til festival 2. – 4. juli i jazzens storstue, Nasjonal jazzscene i Oslo. I programmet finner vi også Yiannis Chaldoupis, Joshua Abrams Natural Information Society, Maja S. K. Ratkje & Lasse Marhaug, Ingvill Marit Buen Garnås & Per Anders Buen Garnås. To nye sammensettinger for anledningen er Elliot Sharp, Frances-Marie Uitti & John Andrew Wilhite og Lotte Anker, Tobias Delius, Kjetil Jerve & Mark Sanders. I tillegg blir det matinékonsert på Kafé Hærverk hvor Moskus gjentar bestillingen fra Henie Onstad kunstsenter i 2019 og tolker Svein Finneruds «Plastic Sun».

– Programmet er som tidligere variert, men helhetlig sammensatt. Hver kveld er satt sammen med hensyn til storform, og tilsynelatende ulike uttrykk kontekstualiserer og komplimenterer hverandre, forteller festivalsjef Andreas Hoem Røysum.

– Vi tror at den sterkeste musikken ofte lider av hvordan den blir presentert, og at den kan bevege mange flere om det tenkes mer inkluderende fra arrangørenes side. Vi håper å fortsatt kunne samle folk fra forskjellige musikalske og sosiale bakgrunner i musikken og kjærlighetens tegn, og i tråd med dette prøver vi å holde billettprisene så lave som mulig, sier Røysum. Og med priser som 300,- for dagspass og 800,- for festivalpass (700,- før 1. mars), ligger mye til rette for det.

To bestillingsverk
For første gang har Motvind bestilt ny musikk til festivalen, gitarist Christian Winthers Urfuglen og pianist Jonas Cambiens Maca Conu.
– Det er så enkelt som at vi har hatt lyst til å løfte fram lokale artister. Festivalen opererer jo generelt sett etter prinsippet om at vi booker det vi er hypp på å høre, og denne gangen ville vi gi Jonas og Christian muligheten til å sette sammen større band. Tanken fra vår side er at det er ensembler som skal vare, og en sånn bestilling åpner også andre muligheter i form av bookinger og støtte. Utover det er det ingen føringer fra vår side – de vet like godt selv hvordan det bør skrus sammen. Jeg syns det er passende musikere å spørre for oss – ingen av dem er åpenbare bestillingsverk-navn på andre festivaler ennå, forteller Røysum i en prat med dagens Now’s The Time.

Mer om programmet på Motvinds splitter nye hjemmesider. Motvindfestivalen er en del av Motvind Kulturlag, som også omfatter Motvind Records og Magasinet Motvind.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz' utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev