Nyhet

Gjenhør med Supersonic Orchestra

Som Artist in Residence på Moldejazz i fjor sommer, satt Gard Nilssen sammen sitt drømmestorbandband, Supersonic Orchestra. Denne uka blir det gjenhør med bestillingsverket i Trondheim, Bergen og Oslo.

Gard Nilssen tar med seg sitt Supersonic Orchestra, et formidabelt band med seksten musikere, på en liten turné denne uka. «If you listen carefully, the music is yours» er navnet på bestillingsverket som ble urfremført til stormende jubel på Moldejazz 2019, der Nilssen var «Artist in Residence». Stikkord for musikken er improvisasjon, energi, frihet, groove, fandenivoldskhet, dynamikk og pur spilleglede. Musikken er skrevet av Gard Nilssen og André Roligheten.

En lineup man kan miste pusten av, skrev Filip Roshauw i sin konsertanmeldelse for Jazzinorge. I en besetning uten akkordinstrumenter finner vi tre trommeslagere, tre kontrabassister og ti blåsere.

Eirik Hegdal – saksofon, Per ”Texas” Johansson – saksofon, Kjetil Møster – saksofon, Hanna Paulsberg – saksofon, Mette Rasmussen – saksofon, Maciej Obara – saksofon, André Roligheten – saksofon, Thomas Johansson – trompet, Goran Kajfes – trompet, Erik Johannessen – trombone, Petter Eldh – bass, Ole Morten Vågan – bass, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Hans Hulbækmo – trommer, Gard Nilssen – trommer, Tor Breivik – lyd

6. februar – Byscenen, Trondheim
7. februar – Bergen Jazzforum, Bergen
8. februar – Nasjonal jazzscene, Oslo

Video: Sigurd Ytre-Arne

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Med skjelvende hender på jazzrattet

Eskild Myrvoll fra Kanaan snakker om psych-rock, Trygve Waldemar Fiske snakker om Gary Peacock og ny skive, vi leser dikt og grubler om hvordan jazzalbum kan spilles inn i fremtiden.

Serendip - NMH, 12. februar 2020

Oslos hippaste jazzfestival er i gang!

“Eg såg dei på ei lita klubbscene for mange år sidan - før det var mainstream, liksom” – om du vil bli den personen - gå på Serendip.

Meld deg på vårt nyhetsbrev