Nyhet

Gjenhør med Supersonic Orchestra

Som Artist in Residence på Moldejazz i fjor sommer, satt Gard Nilssen sammen sitt drømmestorbandband, Supersonic Orchestra. Denne uka blir det gjenhør med bestillingsverket i Trondheim, Bergen og Oslo.

Gard Nilssen tar med seg sitt Supersonic Orchestra, et formidabelt band med seksten musikere, på en liten turné denne uka. «If you listen carefully, the music is yours» er navnet på bestillingsverket som ble urfremført til stormende jubel på Moldejazz 2019, der Nilssen var «Artist in Residence». Stikkord for musikken er improvisasjon, energi, frihet, groove, fandenivoldskhet, dynamikk og pur spilleglede. Musikken er skrevet av Gard Nilssen og André Roligheten.

En lineup man kan miste pusten av, skrev Filip Roshauw i sin konsertanmeldelse for Jazzinorge. I en besetning uten akkordinstrumenter finner vi tre trommeslagere, tre kontrabassister og ti blåsere.

Eirik Hegdal – saksofon, Per ”Texas” Johansson – saksofon, Kjetil Møster – saksofon, Hanna Paulsberg – saksofon, Mette Rasmussen – saksofon, Maciej Obara – saksofon, André Roligheten – saksofon, Thomas Johansson – trompet, Goran Kajfes – trompet, Erik Johannessen – trombone, Petter Eldh – bass, Ole Morten Vågan – bass, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Hans Hulbækmo – trommer, Gard Nilssen – trommer, Tor Breivik – lyd

6. februar – Byscenen, Trondheim
7. februar – Bergen Jazzforum, Bergen
8. februar – Nasjonal jazzscene, Oslo

Video: Sigurd Ytre-Arne

Fra forsiden

Blow Out: Ola Høyer & Anja Lauvdal Kasper Skullerud Værnes & Andreas Wildhagen - Kafé Hærverk, 2. juni 2020

Himmelsk syklubb

To duokonserter begeistret et sulteforet publikum på Blow Outs sommeråpning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev