Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Sandefjordjazz

Konsertarrangøren Sandefjordjazz har ti-årsjubileum i 2020. Det feires fredag 31. januar med tre band, jam og jazzgryte.

Hver uke presenterer Jazzinorge.no en aktuell musiker, arrangør eller storband som Ukas Jazzprofil. Har du tips om noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet, send oss gjerne en epost.

Sandefjordjazz

Sandefjordjazz drives av lokale musikere fra sandefjordsdistriktet. Klubben har jevnlige konserter og god publikumsoppslutning. I anledning jubileumsfeiringen førstkommende fredag har vi tatt en prat med en av klubbens ildsjeler, Cato Arveschoug.

– Gratulerer med 10-årsjubileet! Hvordan skal dette feires?
– Vi har leid Parksalen på Scanic Park Sandefjord, hvor det er plass til 300 rundt bordene. Vi ha engasjert tre lokale band: Røshnes Jazzband, Black & White Orchestra og Kelly Dickson Quintett. Så blir det jam på slutten. Og alle får en deilig JazzGryte å kose seg med.

– Kan du fortelle litt om konsertprogrammet i jubileumsåret?
Baker Hansen åpnet konsertsesongen for et par uker siden. Førstkommende fredag er det den store jubileumsfeiringen, og utover våren arrangerer vi konserter med blant annet Jørgen Mathisen Kvartett, The Sinatra Songbook, Sandefjord Storband og Natalie Aldema band «Hyllest til Radka Toneff». Andre halvår er ikke klart enda, men vi holder steamen oppe med JazzKafé hver fjortene dag på Park kl. 13:00. Som du ser på løpeseddelen (se nederst i saken) har vi variert program med trad, swing, mainstream og vanligvis bebop.

– Noen høydepunkter fra klubbens ti år i drift ?
– Høydepunkt var å flytte til Park, rett og slett. Vi har holdt på med SandefjordJazz i 10 år. De første var på en brun pub med fotball og mye skrik og skrål. Det var deilig å komme på Park i en nattklubb. Masse plass, alle ser godt, god lyd og god mat og drikke. Så fikk vi anledning til å ta inngangspenger og ordentlig klubb med kontingent, årsmøter etc. Inngangspenger er kr 100 for medlemmer og kr 150 for ikke medlemmer og kontingenten er kr 250. Vi har ca 150 medlemmer. En del kommer jevn og trutt, men velger ikke å være medlem. Er så mye vekk, sier de.

– Hvordan er det å drive jazzklubb i en by som Sandefjord?
– I Sandefjord er det sterk konkurranse om kulturinteresserte. Vi forsøker å få «konkurrenter» til å unngå våre spilledager. Hver helg er det 30-40 arrangementer av alle slag.

– Hvordan blir klubbens neste ti år?
– De neste 10 årene håper at vi skal bli vekst i gjester og medlemmer. I påsken har vi en flott vestfoldtrio, som folk synes spiller veldig bra. Ellers kan vi nevne Sandefjord Storband, Røshnes og Black& White.

Takk, Cato, og lykke til med jubileet!

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev