Nyheter

Flyr til månen med Kåre Nymark Collective

Barnekor på Tynset og i Oslo synger sanger fra jazzens gullalder.

Lørdag 11. og søndag 12. januar jazzer Fjellregionen bajazzkor og Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske jentekor det nye året inn med produksjonen «Fly til månen, fly» sammen med Kåre Nymark Collective.

Østnorsk jazzsenter produserer turnéprosjektet «Fly til månen, fly» hvor barne- og ungdomskor får bli kjent med jazzen som musikkform gjennom å lære sanger «på øret». Repertoaret består av ti gode, gamle jazzslagere fra popens barndom i nye musikalske arrangementer skapt av sanger og komponist Beate Lech, mens tekstforfatter Jørund Fluge Samuelsen har gitt låtene nye, norske tekster. Evigunge «Fly me to the moon» ble til «Fly til månen, fly» og ga navn til prosjektet.

Kor over hele landet har øvd og øvd, og blitt godt kjent med de ti låtene. Kommende helg gjennomføres tre konserter hvor jazzkvartetten Nymark Collective spiller sammen med lokale barnekor:

  • Lørdag 11.januar kl 18, Fjellregionen bajazzkor ledet av Anne Laila og Siri Beate Fossum. Tynset kulturhus, arr: Tynset jazzklubb
  • Søndag 12.januar kl 15, Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske Jentekor ledet av Anne Karin Sundal-Ask. Forstanderskapssalen på Sentralen, Oslo.
  • Søndag 12.januar kl 17, Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske Jentekor ledet av Anne Karin Sundal-Ask. Forstanderskapssalen på Sentralen, Oslo.

Kåre Nymark Collective er:

Kåre Nymark jr – trompet
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – kontrabass
Kenneth Ekornes – trommer

 

Musikk og tekst tilrettelagt med tilskudd fra Norsk kulturråd.

 

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev