Nyheter

Flyr til månen med Kåre Nymark Collective

Barnekor på Tynset og i Oslo synger sanger fra jazzens gullalder.

Lørdag 11. og søndag 12. januar jazzer Fjellregionen bajazzkor og Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske jentekor det nye året inn med produksjonen «Fly til månen, fly» sammen med Kåre Nymark Collective.

Østnorsk jazzsenter produserer turnéprosjektet «Fly til månen, fly» hvor barne- og ungdomskor får bli kjent med jazzen som musikkform gjennom å lære sanger «på øret». Repertoaret består av ti gode, gamle jazzslagere fra popens barndom i nye musikalske arrangementer skapt av sanger og komponist Beate Lech, mens tekstforfatter Jørund Fluge Samuelsen har gitt låtene nye, norske tekster. Evigunge «Fly me to the moon» ble til «Fly til månen, fly» og ga navn til prosjektet.

Kor over hele landet har øvd og øvd, og blitt godt kjent med de ti låtene. Kommende helg gjennomføres tre konserter hvor jazzkvartetten Nymark Collective spiller sammen med lokale barnekor:

  • Lørdag 11.januar kl 18, Fjellregionen bajazzkor ledet av Anne Laila og Siri Beate Fossum. Tynset kulturhus, arr: Tynset jazzklubb
  • Søndag 12.januar kl 15, Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske Jentekor ledet av Anne Karin Sundal-Ask. Forstanderskapssalen på Sentralen, Oslo.
  • Søndag 12.januar kl 17, Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske Jentekor ledet av Anne Karin Sundal-Ask. Forstanderskapssalen på Sentralen, Oslo.

Kåre Nymark Collective er:

Kåre Nymark jr – trompet
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – kontrabass
Kenneth Ekornes – trommer

 

Musikk og tekst tilrettelagt med tilskudd fra Norsk kulturråd.

 

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Braut! Haaland! JUNO!

Vi snakker med Øystein Braut og Ørjan Haaland om rockimprovisasjon og litt om fotball, JUNO forteller om sin nye plate, vi har snart overlevd en uke med Atomic-konserter og grubler om det unike prosjektet When.

Nyheter

Flaten og Nilssen-Love på bestilling

Bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Paal Nilssen-Love har satt sammen et nytt band på bestilling fra Trondheim Jazzfestival. I mai kan Guts and Skins Octet oppleves under Trondheim Jazzfestival, på Nasjonal jazzscene i Oslo og Maijazz i Stavanger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev