Nyheter

Flyr til månen med Kåre Nymark Collective

Barnekor på Tynset og i Oslo synger sanger fra jazzens gullalder.

Lørdag 11. og søndag 12. januar jazzer Fjellregionen bajazzkor og Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske jentekor det nye året inn med produksjonen «Fly til månen, fly» sammen med Kåre Nymark Collective.

Østnorsk jazzsenter produserer turnéprosjektet «Fly til månen, fly» hvor barne- og ungdomskor får bli kjent med jazzen som musikkform gjennom å lære sanger «på øret». Repertoaret består av ti gode, gamle jazzslagere fra popens barndom i nye musikalske arrangementer skapt av sanger og komponist Beate Lech, mens tekstforfatter Jørund Fluge Samuelsen har gitt låtene nye, norske tekster. Evigunge «Fly me to the moon» ble til «Fly til månen, fly» og ga navn til prosjektet.

Kor over hele landet har øvd og øvd, og blitt godt kjent med de ti låtene. Kommende helg gjennomføres tre konserter hvor jazzkvartetten Nymark Collective spiller sammen med lokale barnekor:

  • Lørdag 11.januar kl 18, Fjellregionen bajazzkor ledet av Anne Laila og Siri Beate Fossum. Tynset kulturhus, arr: Tynset jazzklubb
  • Søndag 12.januar kl 15, Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske Jentekor ledet av Anne Karin Sundal-Ask. Forstanderskapssalen på Sentralen, Oslo.
  • Søndag 12.januar kl 17, Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske Jentekor ledet av Anne Karin Sundal-Ask. Forstanderskapssalen på Sentralen, Oslo.

Kåre Nymark Collective er:

Kåre Nymark jr – trompet
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – kontrabass
Kenneth Ekornes – trommer

 

Musikk og tekst tilrettelagt med tilskudd fra Norsk kulturråd.

 

Fra forsiden

Nyhet

Tre nyheter fra Oslo Jazzfestival

Maria Kannegaard Trio skal spille på MUNCH under Oslo Jazzfestival i august, amerikanske Irreversible Entanglements tar turen til Blå, og kubanske Alexander Abreu & Havana D´Prímera gjester Cosmopolite.

Nyhet

Sju nyheter fra Jazzfest

Karin Krog og Bjørn Alterhaug feirer sitt lange musikalske samarbeid, og Mette Rasmussen vender tilbake til Trondheim med sin Trio North. I tillegg er Knut Reiersrud, Francesca Tandoi Trio, Obradovic-Tixier Duo, Jovan Pavlovic og Anja Skybakmoen klare for Jazzfest i Trondheim i mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev