Nyhet

Vårsesongen på Jazz Evidence

Jazz Evidence i Kongsberg sesongåpner med Hot Club de Norvege onsdag 8. januar. Videre utover vinteren og våren blir blant annet Live & Lien, Waldemar 4, Siri’s Svale Band og Hegge å høre på Energimølla.

Jazz Evidence i Kongsberg åpner konsertsesongen med publikumsfavorittene Hot Club de Norvège. Samtidig med at bandet ifjor markerte sitt 40-årsjubileum, annonserte gitarist Jon Larsen at han legger opp. På konserten onsdag får publikum oppleve Larsens etterfølger, den unge gitaristen Ola Erlien.

– Et annet band som veteranene vil nikke gjenkjennende til, er Siri’s Svale Band. Etter mange års pause er bandet nå tilbake for fullt, med Siri Gellein og John Pål Inderberg i spissen, forteller bookingansvarlig i klubben, Tor Dalaker Lund. Siri’s Svale Band spiller på Energimølla 4. mars.

I februar kommer blant annet bassisten Trygve Fiske med sitt band Waldemar 4, og i mars spiller saksofonisten Jørgen Mathisen med sitt relativt ferske band Jørgen Mathisen’s Instant Light. Bassisten Bjørn Marius Hegge spiller i april med sitt band Hegge som inkluderer blant annet superveteranen Vigleik Storaas og det svenske saksofonesset Jonas Kullhammar.

– Et ganske spesielt band er 1624. I dette året ble Kongsberg Sølvverk grunnlagt, og bandet består av tre musikere fra Kongsberg, Krokofant-musikerne Tom Hasslan og Axel Skalstad samt pianisten Håvard Aufles, forteller Dalaker Lund. Denne ferske trioen blir å høre 15. april.

Jazz Evidence presenterer også flere vokalister denne vårsesongen. Av de mer etablerte, i tillegg til Siri Gellein, kommer Live Maria Roggen i duo med Helge Lien. De helt unge vokalistene er representert ved Reidun Ottersen og Marie Firing Lemme som begge kommer til Jazzkaféen.

Konsertsesongen avsluttes 7. mai med den tradisjonelle Kongsbergkvelden. Da spiller først Kongsberg Storband et sett, så følger den musikeren som fikk Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris sist sommer. Bassisten Øystein Skjelstad Østensen fikk prisen i 2019, og han kommer til Energimølla med Kongle Trio, som ved siden av Østensen består av Liv Andrea Hauge (piano) og Veslemøy Narvesen (trommer).

Mer informasjon om programmet her.

 

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev