Nyhet

Tom S. Kosmo er årets Vossa Jazz-kunstner

Den bergenbaserte kunstneren Tom S. Kosmo er årets Vossa Jazz-kunstner. Kunstutstillingen åpner på festivalens første dag, fredag 3. april.

Kosmo vokste opp på Fauske i Nordland og bor og arbeider nå i Bergen. Håndverk står sentralt i produksjonen hans, som omfattar en rekke ulike media og uttrykk, som maleri, tegning, grafikk og skulptur. Verkene hans opptrer ofte i installasjoner der store veggtegninger har en sentral rolle, og slik blir det også ved årets festivalutstilling, forteller Vossa Jazz i en pressemelding.

I en tid der bilder omgir oss på alle kanter, har Kosmo vendt seg mot en anakronistisk og introvert visuell verden. Gjennom å bruke formuttrykk og media som er knyttet til kunsthistorien, leker han med publikum sine forventninger og visuelle referanser. Elementer fra førmodernistisk kunst og illustrasjon, populærkultur, dyr, private fotografi og miniatyrmodeller er motiv som går igjen i Kosmo sitt personlige og unike uttrykk. Kunsten hans forteller om mennesket sin stilling i verden og historien, og snur og vender på maktforholdene mellom natur og kultur, menneske og dyr og samtid og fortid.

Kunstutstillingen åpner i Voss Kulturhus fredag 3. april kl. 17.00. Vossa Jazz-utstillingen er et samarbeid mellom Vossa Jazz og Voss Kunstlag.


Kosmo har også laget årets festivalplakat.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Braut! Haaland! JUNO!

Vi snakker med Øystein Braut og Ørjan Haaland om rockimprovisasjon og litt om fotball, JUNO forteller om sin nye plate, vi har snart overlevd en uke med Atomic-konserter og grubler om det unike prosjektet When.

Nyhet

Flaten og Nilssen-Love på bestilling

Bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Paal Nilssen-Love har satt sammen et nytt band på bestilling fra Trondheim Jazzfestival. I mai kan Guts and Skins Octet oppleves under Trondheim Jazzfestival, på Nasjonal jazzscene i Oslo og Maijazz i Stavanger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev