Nyhet

Tom S. Kosmo er årets Vossa Jazz-kunstner

Den bergenbaserte kunstneren Tom S. Kosmo er årets Vossa Jazz-kunstner. Kunstutstillingen åpner på festivalens første dag, fredag 3. april.

Kosmo vokste opp på Fauske i Nordland og bor og arbeider nå i Bergen. Håndverk står sentralt i produksjonen hans, som omfattar en rekke ulike media og uttrykk, som maleri, tegning, grafikk og skulptur. Verkene hans opptrer ofte i installasjoner der store veggtegninger har en sentral rolle, og slik blir det også ved årets festivalutstilling, forteller Vossa Jazz i en pressemelding.

I en tid der bilder omgir oss på alle kanter, har Kosmo vendt seg mot en anakronistisk og introvert visuell verden. Gjennom å bruke formuttrykk og media som er knyttet til kunsthistorien, leker han med publikum sine forventninger og visuelle referanser. Elementer fra førmodernistisk kunst og illustrasjon, populærkultur, dyr, private fotografi og miniatyrmodeller er motiv som går igjen i Kosmo sitt personlige og unike uttrykk. Kunsten hans forteller om mennesket sin stilling i verden og historien, og snur og vender på maktforholdene mellom natur og kultur, menneske og dyr og samtid og fortid.

Kunstutstillingen åpner i Voss Kulturhus fredag 3. april kl. 17.00. Vossa Jazz-utstillingen er et samarbeid mellom Vossa Jazz og Voss Kunstlag.


Kosmo har også laget årets festivalplakat.

Fra forsiden

Blow Out: Ola Høyer & Anja Lauvdal Kasper Skullerud Værnes & Andreas Wildhagen - Kafé Hærverk, 2. juni 2020

Himmelsk syklubb

To duokonserter begeistret et sulteforet publikum på Blow Outs sommeråpning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev