Nyhet

Music Norway lanserer tips for grønnere turné

Music Norway har satt miljømål å redusere klimautslipp fra turnévirksomhet med 50 prosent innen år 2030. Nå lanserer de en guide med 11 tips for grønnere turneer.

Guiden som Music Norway nå lanserer inneholder 11 tips for å redusere klimautslippene i forbindelse med konsertvirksomhet, og skal være et nyttig klimaverktøy for artist og støtteapparat for å bistå til et grønt skifte i musikkbransjen. Tipsene kan brukes enten du er artist, manager, bookingagent, produksjonsleder, turnéleder eller på annen måte involvert i planlegging og avvikling av konserter.

Miljømålet på 50 prosent følger FNs klimapanels anbefaling om reduksjon av utslipp innen år 2030. Det tilsvarer at klimautslipp fra turnévirksomhet blir redusert med åtte prosent i året de neste ti år. De tre mest effektive måtene å redusere miljøavtrykket på er i følge Music Norway å fly mindre, etterspørre grønne leverandører og bruke strømnettet framfor aggregater.

Det er Julie Forchhammer som på på oppdrag fra Music Norway har utarbeidet guiden. Forchhammer har jobbet med miljø og musikk de siste femten årene, blant annet som styremedlem og rådgiver i Regnskogfondet, miljøsjef for Øyafestivalen og festivalsjef for Vinjerock.

Les hele guiden her. Guiden vil bli revidert og oppdatert fortløpende.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev