Nyhet

Music Norway lanserer tips for grønnere turné

Music Norway har satt miljømål å redusere klimautslipp fra turnévirksomhet med 50 prosent innen år 2030. Nå lanserer de en guide med 11 tips for grønnere turneer.

Guiden som Music Norway nå lanserer inneholder 11 tips for å redusere klimautslippene i forbindelse med konsertvirksomhet, og skal være et nyttig klimaverktøy for artist og støtteapparat for å bistå til et grønt skifte i musikkbransjen. Tipsene kan brukes enten du er artist, manager, bookingagent, produksjonsleder, turnéleder eller på annen måte involvert i planlegging og avvikling av konserter.

Miljømålet på 50 prosent følger FNs klimapanels anbefaling om reduksjon av utslipp innen år 2030. Det tilsvarer at klimautslipp fra turnévirksomhet blir redusert med åtte prosent i året de neste ti år. De tre mest effektive måtene å redusere miljøavtrykket på er i følge Music Norway å fly mindre, etterspørre grønne leverandører og bruke strømnettet framfor aggregater.

Det er Julie Forchhammer som på på oppdrag fra Music Norway har utarbeidet guiden. Forchhammer har jobbet med miljø og musikk de siste femten årene, blant annet som styremedlem og rådgiver i Regnskogfondet, miljøsjef for Øyafestivalen og festivalsjef for Vinjerock.

Les hele guiden her. Guiden vil bli revidert og oppdatert fortløpende.

Fra forsiden

Nyhet

Inderøy jazzforum er Årets jazzklubb 2020

Inderøy jazzforum i Trøndelag ble tirsdag kveld tildelt prisen Årets jazzklubb 2020. Klubben har med sitt høye kunstneriske program og sin solide lokale forankring, opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev