Nyhet

Nye kalenderslipp fra Vossa Jazz

Gjennom hele desember har Vossa Jazz hatt daglige programslipp gjennom sin Jolakalender. Petter Wettre, Skarbø Skulekorps, Espen Berg Trio og Hanne Ørstavik/Kristin Asbjørnsen/Olav Torget er blant de siste kalenderslippene.

Vossa Jazz-programmet er nok så godt som komplett når vi når julaften. De daglige programslippene i desember forteller at vi har mye godt i vente på Vossa Jazz palmehelgen 2020: Ice Music, Klangen av Hoem, Espen Berg Trio, Skarbø Skulekorps, Petter Wettre, Jonas Alaska, Irene Tillung, Sagn, Bare Egil Spellemannslag, Gard Nilssen Acoustic Unity, Friends & Neighbours, Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo med mer. Les om Vossa Jazz-programmet her.

Asbjørnsen + Ørstavik
Take my mother home er en meditativ og spirituell konsertopplevelse der nyskrevne tekster av forfatter Hanne Ørstavik møter Kristin Asbjørnsen sine tolkinger av spirituals, tonesatt av gitarist Olav Torget. Samarbeidsprosjektet ble første gang framført under Pasjonsukene i Stavanger Domkirke i 2014, og i 2020 blir det konsert på Vossa Jazz.

– Jeg har kjent Kristin Asbjørnsen i tjuefem år. Vi har fulgt hverandres kunstneriske utvikling og prosesser, og vi har fulgt hverandres liv. Et liv hvor vi først var døtre, siden har vi selv blitt mødre. Det kjennes dypt meningsfullt å lage denne konserten sammen, en konsert som har fokus på det å stå, og gå, ved siden av, sånn mødre går ved siden av i livene våre. Sånn Maria bar Jesus fram, fødte ham og var ved Jesu side. Og Kristin synger dette åpent, sangen hennes åpner rett inn dit i meg, hvor dette skjer, forteller Hanne Ørstavik.
Hun debuterte som forfatter med romanen Lekk i 1994, og har siden gitt ut 13 romaner. Ørstavik er høyt verdsatt av både lesere og kritikere, og har vunnet en rekke priser for forfatterskapet sitt, blant annet Brageprisen, Sultprisen og P2-lytternes romanpris.

– Å lese Hanne Ørstavik er for meg alltid en berørende og utvidende reise. Det hun skriver går så konkret i dialog med meg der jeg er, gjennom hennes presise, varme og lyttende språk. Og det er ekstra rikt å høre henne lese selv. Hanne og jeg møttes samme høst som jeg arvet notematerialet til Ruth Reese, de sangene som danner det musikalske utgangspunktet også for denne konserten. Afro-amerikanske spirituals er universelle livsuttrykk og vandringssanger som bærer det sammensatte og erfarte livet. Det er trøstesanger og kraftsanger, forteller Asbjørnsen.

Med musikk inspirert av vestafrikansk musikk, nordisk jazz og kontemplativ kirkeemusikk har den kritikerroste vokalisten Kristin Asbjørnsen fengslet publikum i inn- og utland i en årrekke, og hun har både Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris og mye annet på cv’en. Gitarist Olav Torget og Asbjørnsen har samarbeidet i en årrekke, og Torgets musikalske uttrykk er blant annet utviklet gjennom mangeårig fordypning i sør- og vest-afrikanske musikktradisjoner.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev