Nyhet

Ni nyheter til Moldejazz-jubileet

Saksofonlegenden Charles Lloyd kommer tilbake til Moldejazz. John Zorn er klar med fire nye AiR-konserter, og det blir gjensyn med den musikalske monologen Driving Miles. I tillegg er ministorbandet The Hot White Chocolates, Espen Berg Trio og D’Sound klare for festivalens 60-årsjubileum.

Det er en stor begivenhet når Charles Lloyd kommer tilbake til Moldejazz 54 år etter at han først spilte på festivalen i 1966. Lloyd slo igjennom med en kvartett som hadde pur-unge Keith Jarrett og Jack DeJohnette i besetningen, og på sin seiersrunde rundt i verden gjestet denne kvartetten Moldejazz i festivalens første tiår. Til jubileumsfestivalen i 2020 kommer Lloyd med prosjektet Kindered Spirits med Marwin Sewell på gitar, Reuben Rogers på bass og Eric Harland på trommer.

I tillegg til allerede fire offentliggjorte John Zorn-konserter, slippes nå “Midsummer Moons” og “The Hermetic Organ” som begge fremføres i Molde Domkirke, samt “The Hierophant” og “Simulacrum” som fremføres i Storyville på Plassen. Jubileumsprogrammet byr også på et etterlengtet gjensyn med den musikalske monologen Driving Miles, denne gang satt opp i Kikkans Hall. Der skal også ministorbandet The Hot White Chocolates spille med sin autentiske orkesterjazz anno 1920-tallet. Pianist Espen Berg kommer til Plassen og Storyville med sin kritikerroste trio, og det blir et hjertelig gjenhør med D’Sound i Alexandraparken.

Mer informasjon om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev