Nyhet

Ni nyheter til Moldejazz-jubileet

Saksofonlegenden Charles Lloyd kommer tilbake til Moldejazz. John Zorn er klar med fire nye AiR-konserter, og det blir gjensyn med den musikalske monologen Driving Miles. I tillegg er ministorbandet The Hot White Chocolates, Espen Berg Trio og D’Sound klare for festivalens 60-årsjubileum.

Det er en stor begivenhet når Charles Lloyd kommer tilbake til Moldejazz 54 år etter at han først spilte på festivalen i 1966. Lloyd slo igjennom med en kvartett som hadde pur-unge Keith Jarrett og Jack DeJohnette i besetningen, og på sin seiersrunde rundt i verden gjestet denne kvartetten Moldejazz i festivalens første tiår. Til jubileumsfestivalen i 2020 kommer Lloyd med prosjektet Kindered Spirits med Marwin Sewell på gitar, Reuben Rogers på bass og Eric Harland på trommer.

I tillegg til allerede fire offentliggjorte John Zorn-konserter, slippes nå “Midsummer Moons” og “The Hermetic Organ” som begge fremføres i Molde Domkirke, samt “The Hierophant” og “Simulacrum” som fremføres i Storyville på Plassen. Jubileumsprogrammet byr også på et etterlengtet gjensyn med den musikalske monologen Driving Miles, denne gang satt opp i Kikkans Hall. Der skal også ministorbandet The Hot White Chocolates spille med sin autentiske orkesterjazz anno 1920-tallet. Pianist Espen Berg kommer til Plassen og Storyville med sin kritikerroste trio, og det blir et hjertelig gjenhør med D’Sound i Alexandraparken.

Mer informasjon om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev