Nyhet

Romsdalsjul ut til folket

Etter et par år med turnering i eget distrikt, har kvintetten Jul på Romsdalsk sluppet sin første plate. I desember blir det turné med åtte konserter rundt i Øst-, Vest- og Midt-Norge.

Kvintetten Jul på Romsdalsk har turnert for fulle hus i eget distrikt de siste to årene, og de har allerede rukket å bli en kjær juletradisjon for mange publikummere.
– Etterspørselen etter bandets juleplate ble etterhvert for stor til å overse, og i sommer gikk vi derfor i studio. Resultatet er ni julelåter i egne jazzarrangementer med kvintetten selv, i tillegg til en strykekvartett som spiller på fire av sporene, forteller bandet i en pressemelding.

I november slapp de debutplata «Romsdalsjul». Her presenteres kjente julelåter i egne jazzarrangementer og oversatt til romsdalsdialekt. På plata finner vi igjenkjennbare titler som blant annet «Kvit jul», «Sledetur» og «Julenissen kjem hit i kveld», og balladen «Have Yourself A Merry Little Christmas» har blitt til «Sjå kor fin den lange desember e». Plata avsluttes med kunstneriske bidrag fra to romsdalske, etablerte gjestemusiker: «La det snø» med soloinnslag fra fiolinist Ola Kvernberg, og «Julesangen» i duoformat med kun jazzpianist Erling Aksdal og vokalist Malin Dahl Ødegård.

De fem unge musikerne er alle fra Romsdalsdistriktet. Alle har utdanning fra utøvende jazzstudier ved enten Norges Musikkhøgskole i Oslo eller NTNU i Trondheim, og spiller låter som er arrangert og oversatt av vokalist Malin Dahl Ødegård

Jul på Romsdalsk på turné:
4. desember – Herr Nilsen, Oslo (med Pål Gunnar og Runar Fiksdal på blås)
10. desember – Lokal Scene, Trondheim (med strykekvartett og Erling Aksdal)
12. desember – Storyville Jazz Club, Molde (med strykekvartett og Erling Aksdal)
17. desember – Øytun, Bolsøya
19. desember – Nesset Prestegård, Eidsvåg
20. desember – Sødahlhuset, Åndalsnes
21. desember – Sødahlhuset, Åndalsnes
22. desember – Kleive Kirke

Fra forsiden

Nyhet

Oslo 14 med to urpremierer

Eric Egan og Tine Surel Lange har skrive to nye verk til Oslo 14. Eitt klanglegg dei undertrykte stemmene og eitt brukar stjernebilete for å gi retning til Jens Bjørneboe.

Meld deg på vårt nyhetsbrev