Nyhet

Romsdalsjul ut til folket

Etter et par år med turnering i eget distrikt, har kvintetten Jul på Romsdalsk sluppet sin første plate. I desember blir det turné med åtte konserter rundt i Øst-, Vest- og Midt-Norge.

Kvintetten Jul på Romsdalsk har turnert for fulle hus i eget distrikt de siste to årene, og de har allerede rukket å bli en kjær juletradisjon for mange publikummere.
– Etterspørselen etter bandets juleplate ble etterhvert for stor til å overse, og i sommer gikk vi derfor i studio. Resultatet er ni julelåter i egne jazzarrangementer med kvintetten selv, i tillegg til en strykekvartett som spiller på fire av sporene, forteller bandet i en pressemelding.

I november slapp de debutplata «Romsdalsjul». Her presenteres kjente julelåter i egne jazzarrangementer og oversatt til romsdalsdialekt. På plata finner vi igjenkjennbare titler som blant annet «Kvit jul», «Sledetur» og «Julenissen kjem hit i kveld», og balladen «Have Yourself A Merry Little Christmas» har blitt til «Sjå kor fin den lange desember e». Plata avsluttes med kunstneriske bidrag fra to romsdalske, etablerte gjestemusiker: «La det snø» med soloinnslag fra fiolinist Ola Kvernberg, og «Julesangen» i duoformat med kun jazzpianist Erling Aksdal og vokalist Malin Dahl Ødegård.

De fem unge musikerne er alle fra Romsdalsdistriktet. Alle har utdanning fra utøvende jazzstudier ved enten Norges Musikkhøgskole i Oslo eller NTNU i Trondheim, og spiller låter som er arrangert og oversatt av vokalist Malin Dahl Ødegård

Jul på Romsdalsk på turné:
4. desember – Herr Nilsen, Oslo (med Pål Gunnar og Runar Fiksdal på blås)
10. desember – Lokal Scene, Trondheim (med strykekvartett og Erling Aksdal)
12. desember – Storyville Jazz Club, Molde (med strykekvartett og Erling Aksdal)
17. desember – Øytun, Bolsøya
19. desember – Nesset Prestegård, Eidsvåg
20. desember – Sødahlhuset, Åndalsnes
21. desember – Sødahlhuset, Åndalsnes
22. desember – Kleive Kirke

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev