Nyhet

Nye festivalslipp

Hildegunn Øiseth og Trondheim Jazzorkester & John Scofield til Vossa Jazz. Ola Kvernbergs Steamdome Vol. 2 blir å høre på Trondheim Jazzfestival, og Jaga Jazzist kommer til Nattjazz i Bergen. Kongsberg Jazzfestival blåser nytt liv i festivalscenen Tubaloon.

I adventstiden kommer festivalslippene på løpende bånd. Fredag kunngjorde Nattjazz at 25-årsjubilanten Jaga Jazzist kommer til Bergen i mai 2020. Samme dag slapp Vossa Jazz Tingingsverkkomponist Ingebrigt Håker Flaten. Vossa Jazz fortsetter med å slippe nye artister i Jolakalenderen hver dag i desember, og de to første lukene inneholdt åpningskonsert med Trondheim Jazzorkester & John Scofield samt plateslippkonsert med Hildegunn Øiseth Quartet.

Jazzfest i Trondheim hadde i år stor suksess med å flytte deler av festivalen inn på Samfundet, og det fortsetter de med i 2020. Ola Kvernbergs Steamdome Vol. 2 og Ghost-Note (US) er de to første artistene på den plakaten. Den nye utgaven av Steamdome vil grave seg lengre ned i klubb-beatet, og paletten vil være utvidet både i akustisk og elektronisk retning, skriver festivalen i programslippet.

Med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB skal Kongsberg Jazzfestival blåse nytt liv i festivalscenen Tubaloon. Scenen som er tegnet av Snøhetta, blir ny scene for barnefestivalen Barnivalen og skal reises på Kvarten, ved Bergverksmuseet, sommeren 2020.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev