Nyhet

Nye festivalslipp

Hildegunn Øiseth og Trondheim Jazzorkester & John Scofield til Vossa Jazz. Ola Kvernbergs Steamdome Vol. 2 blir å høre på Trondheim Jazzfestival, og Jaga Jazzist kommer til Nattjazz i Bergen. Kongsberg Jazzfestival blåser nytt liv i festivalscenen Tubaloon.

I adventstiden kommer festivalslippene på løpende bånd. Fredag kunngjorde Nattjazz at 25-årsjubilanten Jaga Jazzist kommer til Bergen i mai 2020. Samme dag slapp Vossa Jazz Tingingsverkkomponist Ingebrigt Håker Flaten. Vossa Jazz fortsetter med å slippe nye artister i Jolakalenderen hver dag i desember, og de to første lukene inneholdt åpningskonsert med Trondheim Jazzorkester & John Scofield samt plateslippkonsert med Hildegunn Øiseth Quartet.

Jazzfest i Trondheim hadde i år stor suksess med å flytte deler av festivalen inn på Samfundet, og det fortsetter de med i 2020. Ola Kvernbergs Steamdome Vol. 2 og Ghost-Note (US) er de to første artistene på den plakaten. Den nye utgaven av Steamdome vil grave seg lengre ned i klubb-beatet, og paletten vil være utvidet både i akustisk og elektronisk retning, skriver festivalen i programslippet.

Med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB skal Kongsberg Jazzfestival blåse nytt liv i festivalscenen Tubaloon. Scenen som er tegnet av Snøhetta, blir ny scene for barnefestivalen Barnivalen og skal reises på Kvarten, ved Bergverksmuseet, sommeren 2020.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev