Nyhet

Artiststipend til Mette Henriette og Bendik Giske

Saksofonistene Mette Henriette og Bendik Giske er to av fem mottakere av Gramarts artiststipend på 250 000 kroner.

Totalt har Gramart delt ut 1 250 000 kroner til de fem mottakerne av Artiststipendet. Det var 112 søkerer i år, og Gramart valgte å dele ut fem stipender mot fire tidligere år. Ved siden av Mette Henriette og Bendik Giske har Malin Pettersen, Martin Miguel Almagro Tonne (Pom Poko) og Hans Petter Baarli mottatt stipend.

-De fem stipendmottagerne skiller seg ut ved at de har en tydelig retning med sine prosjekter. Søknadene har klare mål, og de har evnet å formidle viktigheten av sine unike prosjekter. Vi forventer oss derfor mye av årets stipendmottagere. Styret har også tatt hensyn til spredning både når det gjelder sjanger, kjønn og regional plassering. Dette har vært krevende, men vi mener vi har fått til dette på en tilfredsstillende måte, sier stiftelsens styreleder Christian Wadahl Uhlen.

Det er Stiftelsen Gramarts Fond for norske fonogramartister som har opprettet Artiststipendet i samarbeid med Artistorganisasjonen GramArt. Stiftelsen forvalter musikkartistenes andel av vederlagsmidler fra Norwaco. Stipendet deles ut årlig, med anslagsvis fire stipender per år.

Fra forsiden

Uke 3, 2022: Kongle Trio + Henriette Eilertsen + Lotus + Mette Rasmussen Trio North

Hashtag innhold

Det er full bombing på jazzscenene igjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev