Nyhet

Premiere for Vestnorsk Jazzensemble

Jon Balke er kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Vestnorsk jazzsenters nye regionale orkesterprosjekt, Vestnorsk Jazzensemble. Det blir premiere på Spor 5 i Stavanger 14. november og på Sardinen i Bergen 15. november.

Tretten musikere fra hele vestlandsregionen samles i felles musikalsk utfoldelse i det nye orkesterprosjektet Vestnorsk Jazzensemble. Jon Balke er kunstnerisk leder for denne første ensembleutgaven, og repertoaret for premieren består av Balkes «highlights» fra bandprosjektene Magnetic North, Oslo 13 og Batagraf. Prosjektet presenteres i første omgang i Stavanger og Bergen henholdsvis 14. og 15. november.

Idéen med et Vestnorsk Jazzensemble er å gi regionens mange profesjonelle (jazz)musikere mulighet til utvikling og stimulering gjennom deltakelse i spennende og nyskapende orkesterprosjekter, og å bidra at det skrives ny musikk for store ensembler og gjøre den tilgjengelig for et stort publikum. Komponister, solister, bandledere, besetning og instrumentering vil variere fra prosjekt til prosjekt.

Besetningen for dette første prosjektet er som følger:
Jon Balke – komponist/arrangør/tangenter/perkusjon
Gro Austgulen – fiolin
Christine Oseland – bratsj
Einar Halle – cello
Elisabeth Lid Trøen – saksofoner
Tor Yttredal – saksofoner
Michael Barnes – saksofoner
Håvard Funderud – trombone
Simen Kiil Halvorsen – trompet
Ivar Kolve – vibrafon/marimba/perkusjon
Magne Thormodsæter – bass
Øyvind Skarbø – trommer
John Derek Bishop – elektronikk/live-sampling
Bjørn Tomren – vokal & div.

Bilder fra øving på Spor 5 tidligere denne uka (foto: Johnny N. Prøis):

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev