Nyhet

Premiere for Vestnorsk Jazzensemble

Jon Balke er kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Vestnorsk jazzsenters nye regionale orkesterprosjekt, Vestnorsk Jazzensemble. Det blir premiere på Spor 5 i Stavanger 14. november og på Sardinen i Bergen 15. november.

Tretten musikere fra hele vestlandsregionen samles i felles musikalsk utfoldelse i det nye orkesterprosjektet Vestnorsk Jazzensemble. Jon Balke er kunstnerisk leder for denne første ensembleutgaven, og repertoaret for premieren består av Balkes «highlights» fra bandprosjektene Magnetic North, Oslo 13 og Batagraf. Prosjektet presenteres i første omgang i Stavanger og Bergen henholdsvis 14. og 15. november.

Idéen med et Vestnorsk Jazzensemble er å gi regionens mange profesjonelle (jazz)musikere mulighet til utvikling og stimulering gjennom deltakelse i spennende og nyskapende orkesterprosjekter, og å bidra at det skrives ny musikk for store ensembler og gjøre den tilgjengelig for et stort publikum. Komponister, solister, bandledere, besetning og instrumentering vil variere fra prosjekt til prosjekt.

Besetningen for dette første prosjektet er som følger:
Jon Balke – komponist/arrangør/tangenter/perkusjon
Gro Austgulen – fiolin
Christine Oseland – bratsj
Einar Halle – cello
Elisabeth Lid Trøen – saksofoner
Tor Yttredal – saksofoner
Michael Barnes – saksofoner
Håvard Funderud – trombone
Simen Kiil Halvorsen – trompet
Ivar Kolve – vibrafon/marimba/perkusjon
Magne Thormodsæter – bass
Øyvind Skarbø – trommer
John Derek Bishop – elektronikk/live-sampling
Bjørn Tomren – vokal & div.

Bilder fra øving på Spor 5 tidligere denne uka (foto: Johnny N. Prøis):

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev