Nyhet

Store internasjonale navn på årets Jazzfest Skien

Jazzfest Skien byr på store internasjonale navn og nasjonale profiler, en rekke med lokal tilknytning, under festivalen som arrangeres 7. – 9. november.

Skiensjazzdraget, byens aktive jazzklubb, serverer konserter, barnejazz, formiddagsjazz, jazzprat, kveldsjazz og partyjazz når den eneste jazzfestivalen i Vestfold og Telemark arrangeres denne uka.

– Vi er stolte av dette programmet. I løpet av tre dager får byen besøk av store internasjonale navn og nasjonale profiler. Men grenlandsområdet er jaggu velsigna med musikere av internasjonalt kaliber også, sier André Kassen, en av de programansvarlige ved årets jazzfest.

Telemarks-hyllest til Miles
Jazzfest Skien åpnes i Spriten kunsthall torsdag med en Telemarks-hyllest til Miles Davis’ nærmest legendariske LP fra 1969, «Bitches Brew», et album som regnes som grunnlaget for musikksjangeren fusion. Bugge Wesseltoft på tangenter og Gard Nilssen på trommer har invitert med seg trompeteren Thomas Johansson, André Kassen på saxofon, bassisten Mattis Kleppen og billedkunstneren Stine Gonsholt i et musikalsk og visuelt møtepunkt. Konserten er i samarbeid med konsertserien NyLyd.

Unge talenter møter sine helter
Fra fredag ettermiddag flyttes festivalen over i Ibsenhuset, til videreføring av en suksess fra fjorårets jazzfest, der profesjonelle musikere møter unge talenter som vil fram. Både Marianne Halmrast med sin bass og Gard Nilssen er tidligere elever ved musikklinja på Skien videregående skole, og de inviterer med seg elever derfra. Denne konserten tar for seg idéen om å la noen som har kommet langt på vei i sine karrierer gi noe tilbake til dem som er enda yngre og fremadstormende.

Jazzbyen Skien med musikere av internasjonalt kaliber
Scheen Jazzorkester er hele Sør-Norges regionale jazzensemble fylt med grenlandsbaserte musikere av nasjonalt og internasjonalt format. Det står ikke på ambisjoner og gjennomføringsevne heller, og Scheen Jazzorkester med sine 12 musikere vil her spille ny musikk laget av trombonisten Magne Rutle.

Konsertene fredag og lørdag arrangeres i Ibsenhuset. NYX er navnet på et helt nytt jazzprosjekt fra Scene Finnmark, med skiensmusikeren Marianne Halmrast i spissen. Karin Krog & John Surman samt den skiensdominerte power-trioen Bushman’s Revenge spiller også. Det blir formiddagsjazz med lokal hyllest til Natalie Cole, barnekonsert med Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists, elektronokatrioen Han Gaiden, Gard Nilssen solo, Fieh og Jan Garbarek Group. Mer programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev