Nyhet

Arild Andersen på turné med ny kvartett

Arild Andersen legger i høst ut på turné med sin nye kvartett. Turneen, med åtte konserter i Norge og to i Sverige, starter i Trondheim 30. oktober.

Etter to festivalkonserter for fulle hus i fjor, har bassist Arild Andersen valgt å legge ut på turné med sin nye kvartett, Arild Andersen Group.
Andersen hadde valgt ut noen av sine favorittmusikere i den yngre generasjonen, Marius Neset, Helge Lien og Gard Nilssen, da han i 2018 åpnet Vossa Jazz med ny kvartett.
«Å vere nær av så mykje jazzhistorie, så mykje musikk i ein person er sterkt. Arild Andersen sin tone er ein institusjon i seg sjølv, og bak alle effektane er det den som er råvara», skrev anmelder Torkjell Hovland om konserten på Vossa Jazz.
På Dølajazz et halvt år senere kom Håkon Mjåset Johansen inn for Nilssen på trommer, og det er denne kvartetten som nå legger ut på turné.

Marius Neset har gjort kometkarriere som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergen Filharmoniske Orkester og KORK. Helge Lien er en internasjonalt anerkjent pianist som har gitt ut ni album med egen trio og deltok nylig i EST Symphony-prosjektet. Trommeslager Håkon Mjåset Johansen er kjent fra blant annet Trondheim Jazzorkester og Come Shine, og har spilt med en lang rekke norske og internasjonale musiker.
Bassnestor Arild Andersen har gitt ut 22 album i eget navn på ECM. Allerede i 1967 spilte han med Jan Garbarek, Terje Rypdal och Jon Christensen, og etterhvert med internasjonale storheter som Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon og George Russell. På 80-tallet startet han bandet Masqualero med Jon Balke, Nils-Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. I senere år har han samarbeidet blant annet med Paolo Vinaccia, Tommy Smith, Tomasz Stanko og Pat Metheny.

Turné:
30. okt – Trondheim, Dokkhuset
31. okt – Gjøvik, Tune Into – Gjøvik Jazzklubb
1. nov – Tønsberg, Urijazz
2. nov – Lund, Grand Soul & Jazz
4. nov – Örebro, Konserthuset
6. nov – Kristiansand, Kilden Teater- og Konserthus
7. nov – Arendal Jazzklubb
8. nov – Bergen, Sardinen, Bergen Jazzforum
9. nov – Oslo, Nasjonal jazzscene
10. nov – Hamar, Kulturhuset

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev