Nyhet

Jazzaid til inntekt for TV-aksjonen

Årets Jazzaid-konsert arrangeres i Kolben kulturhus på Kolbotn lørdag 19. oktober. Overskuddet går til organisasjonen Care Norge som er årets TV-aksjon.

Jazzaid ble startet i 2003, og har de siste tre årene vært arrangert i Kolben kulturhus på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet med Jazzaid er å koble næringsliv og veldedighet, og overskuddet går til humanitære prosjekter. I år går Jazzaid-overskuddet til TV-aksjonen som er til inntekt for Care, en global bistandsorganisasjon som arbeider for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

«Nå er det hennes tur»

Temaet for årets TV-aksjon er «Nå er det hennes tur». Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Med årets TV-aksjon skal Care gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie. Care skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når kvinner gis disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.
​TV-aksjonsmidlene går til Cares arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

Årets artister på Jazzaid er Helena Leinebø Band og Bruna Santana Trio. Mer om programmet her

Fra forsiden

Nyhet

Et varmt vennskap

Bjørn Johansens vakre ballade «Friends», tilegnet vennen Egil Kapstad, ble tittelen på albumet som ble spilt inn for 40 år siden. Bassist Bjørn Alterhaug skriver her om innspillingen, musikken og et varmt vennskap med Ole Jacob, Bjørn og Egil som alle ville ha fylt 80 år i 2020.

Nyhet

Konsertserie med Master Oogway

Fra august til desember skal Master Oogway spille én konsert i måneden på Kafé Hærverk i Oslo. Hver konsert byr på ny musikk og ny gjest, og først ut er trompetist Eivind Lønning 8. august.

Meld deg på vårt nyhetsbrev