Nyhet

25-årsjubilant åpner Dølajazz

Lillehammer Storband feierer 25-årsjubileum, og torsdag 17. oktober åpner de Dølajazz på Lillehammer. På årets festivalprogram står også The Real Thing, Sinne Eeg Group, Olga Konkova, talentarenaen JazzIncubator og mye mer.

Lillehammer storband fyller 25 år, og gjengen som har fylt festivalteltet lørdags morgen i en årrekke får nå åpne årets Dølajazz. Lillehamring Nils Andreas Granseth og saksofonist Jan Andresen har skrevet nye arrangementer for anledningen. Gjester på åpningskonserten er vokalistene Guri Stubberud og Edin Johan Høier samt trombonist Nils Andreas Grosås Granseth (Nilas). Lillehammer Storband har fått frem musikere som nevnte Nilas og Magnus Bakken, og også i år består storbandet av unge talenter sammen med drevne musikere.

Plateslipp under Dølajazz

Lillehamringen Jo Skaansar er albumklar med ny kvartett, og slippkonserten for «Fange av mi tid» er lagt til Dølajazz lørdag 19. oktober. Plata tar utgangspunkt i Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist. Han fortsetter låtskrivingssamarbeidet med 70-årsjubilant Edvard Hoem, og har alliert seg med Lillehammerforfatter og barndomsvenn Eivind Sudmann Larssen som tekstforfatter. Vokalist Ine Hoem er også med, og sammen med Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen, spiller de Skaansars komposisjoner, i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise.

JazzIncubator
Siden 2003 har JazzIncubator vært et arrangement under Dølajazz. JazzIncubator er en konsertserie av unge, for unge, med søkere fra hele Europa. Det blir arrangert som et prosjekt for unge musikere, drevet av studenter ved kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Innlandet, Lillehammer. I samarbeid med Dølajazz, plukker studentene til sammen ni band som spiller i teltet til JazzIncubator under festivalen. Musikerne som er plukket ut får muligheten til å møte andre jazzartister, utveksle musikalske ideer og knytte viktige relasjoner på tvers av landegrenser. På JazzIncubator torsdag spiller The Verge, M.D.R.N og Morten Georg Gismervik, fredag spiller KOKONG, Chrononaut og Fjellfrost, og på avslutningskvelden lørdag spiller The Sweed & The Sweet Swingers, Eat og Rosie Frater-Taylor.

Se hele Dølajazz-programmet her.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev