Nyhet

Trondheim Voices med premiere i München

I Munchen onsdag 9. oktober har Trondheim Voices premiere på et nytt verk av komponist Jon Balke, «A World of daughters», sammen med Münchener Kammer Orkester.

Verket «A world of daughters» er et samarbeid mellom vokalensemblet Trondheim Voices, Munchen kammerorkester og komponist Jon Balke.

– Dette er et spennende internasjonalt samarbeid som vi er meget stolt av, sier daglig leder i Midtnorsk jazzsenter, Bjørn Willadsen.

Konserten som finner sted i den vakre kirken AlleheilgenKirche i Munchen, ble utsolgt på knappe tre minutter da billettene ble lagt ut i september.


Jon Balke på øving i Munchen tidligere denne uka. Foto: Florian Ganslmeier

Spesialskrevet for ensemblene
Basert på diktet av Yusef Komunyakaa, har Balke komponert et konsertverk for strykere, stemmer og elektronikk. Diktet brukes og presenteres i sin helhet, men også som løsrevne tekstbiter og fonetisk materiale. Diktet i seg selv er skrevet i en billedlig abstrakt form som peker mot kvinnene som bærere av menneskets historie, og trekker store historiske linjer fra Dinknesh/Lucy og frem mot poetens egen datterdatter. Verket er spesialskrevet for disse to ensemblene, og er oppbygd som et fleksibelt rammeverk, hvor det er gitt spesielt rom for Trondheim Voices improviasjonserfaring og kammerorkesterets særegne klang.

Medvirkende i Trondheim Voices denne gang er Sissel Vera Pettersen (kunstnerisk leder), Tone Åse, Torunn Sævik, Live Maria Roggen, Heidi Skjerve, Kari Eskild Havenstrøm, Siri Gjære og Anita Kaasbøll. Viktor Stendhjem fra Trondheim er konsertmester i orkesteret.


Fra øving tidligere i uka. Foto: Florian Ganslmeier

Fra forsiden

Nyhet

Tre nyheter fra Oslo Jazzfestival

Maria Kannegaard Trio skal spille på MUNCH under Oslo Jazzfestival i august, amerikanske Irreversible Entanglements tar turen til Blå, og kubanske Alexander Abreu & Havana D´Prímera gjester Cosmopolite.

Nyhet

Sju nyheter fra Jazzfest

Karin Krog og Bjørn Alterhaug feirer sitt lange musikalske samarbeid, og Mette Rasmussen vender tilbake til Trondheim med sin Trio North. I tillegg er Knut Reiersrud, Francesca Tandoi Trio, Obradovic-Tixier Duo, Jovan Pavlovic og Anja Skybakmoen klare for Jazzfest i Trondheim i mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev