Nyheter

Turné og plateinnspilling for BUVUS

Tretten unge musikere i Buskerud og Vestfold ungdomsstorband fyller høstferieuka med konserter, turnéliv og plateinnspilling.

Jeg har aldri vært på turné før, men syntes det hørtes gøy ut, forteller pianist Martin Stokke Mathisen.

Martin er nitten år gammel og kommer fra Tranby. Han har spilt i BUVUS i ett år, og har deltatt på flere øvingshelger, samt spilleoppdrag på Oslo jazzfestival i sommer.

– Jeg er glad i å dra på lange turer, se deler av Norge jeg ikke har sett før, spise på kro og bensinstasjoner og leke dumme billeker. Så turnélivet synes jeg er en opplevelse i seg selv! Men selvfølgelig er konsertene og folka en møter på konsertstedene den store gevinsten.

BUVUS skal i studio for å spille inn plate. Har du vært med på plateinnspilling og utgivelse før?

– Ja, jeg har vært i studio tidligere, men aldri i forbindelse med innspilling av plate. Jeg kjenner altså litt til opplegget, men tror det blir noe helt eget å skulle sitte et helt band å spille inn låter vi bare er vant til å gjøre live. Gleder meg veldig til å høre resultatet! Særlig siden jeg har komponert en av låtene som skal spilles inn. Jeg har aldri fått spilt egenskrevet musikk av et band på denne størrelsen før, og det blir ordentlig stas å ta vare på opplevelsen i form av en plateinnspilling.

Kan du fortelle noe om musikken BUVUS skal spille inn?

– Musikken vil jeg si er en blanding av nye og gamle former og stiler. Komponist og dirigent Andreas Rotevatn har absolutt en moderne og særegen tilnærming til jazzen, og låtene hans gir rom for utfordrende og utviklende improvisasjon fra hver enkelt musiker i bandet. Lydbildene varierer i alt fra groovy og catchy melodier til svevende og atmosfære-skapende klangtepper, som gjør repertoaret spennende å både spille og høre på. Dette er altså musikk man kan digge til, men som nytes ekstra godt med et litt skjerpet øre.

 

BUVUS planlegger plateslippkonsert på Kongsberg jazzfestival neste sommer. Men først;

  • Konsert Sund folkehøgskole, Inderøya – onsdag 2.oktober kl 2030
  • Konsert Toneheim folkehøgskole, Hamar – torsdag 3.oktober kl 17
  • Konsert Ungdomskulturhuset G60, Drammen – søndag 6.oktober kl 13
  • Opptak i Norsk Lydstudio AS, Mjøndalen fredag 4. og lørdag 5.oktober
  • Konsert Romerike storbandfestival, Lillestrøm kultursenter lørdag 12.oktober

 

BUVUS er:

Signe-Margrethe Eriksen – trompet
Emil Olsen – trompet
Marte Nilssen – fløyte
Sunniva Skeide – klarinett
Adi Patil – sax
Åsleik Kapstad – sax
Sandra Trøen – horn
Emil Bø – trombone
Eirik Kosberg – trombone
Martin Stokke Mathisen – piano
Sondre Ross Folkestad – tuba
Mikkel Bordal – bass
Sebastian Lindland – trommer

Andreas Rotevatn – musikalsk leder
Steffen Granly – produsent

 

tekst: Steffen Granly og Kari Grete Jacobsen


BUVUS drives av Buskerud musikkråd og Østnorsk jazzsenter. Takk til Norsk musikkråd KOMP, Norsk jazzforum Frifond, Norsk kulturråd, Buskerud fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune som bidrar med tilskudd.

Fra forsiden

Nyheter

Moldejazz: 80-tallet

I anledning Moldejazz’ 60. festival vil jazzhistoriker Bjørn Stendahl daglig presentere tilbakeblikk på hvert tiår. 80-tallet huskes blant annet for Miles Davis-besøket i '84.

Nyheter

Moldejazz: 70-tallet

I anledning Moldejazz’ 60. festival vil jazzhistoriker Bjørn Stendahl daglig presentere tilbakeblikk på hvert tiår. I dag får vi 70-tallet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev