Nyhet

Jubileumshøst på Urijazz

Urijazz, jazzklubben for Tønsbergregionen, er 40 år og det markeres gjennom hele året, med høstens program som høydepunktet. Fredag 6. september åpner jubileumssesongen med en av grunnleggerne av jazzklubben, Lars Martin Myhre, samt Helle Brunvoll og Magne Arnesen. Lørdag spiller Mathias Eick med sin kvintett.

Den første helgen i jubileumshøsten er forankret i Urijazzhistorien. Lars Martin Myhre har mottatt Urijazzprisen, var sentral i Urijazz de første årene og har ledet Slagen Storband der mang en ung musiker fikk sine første leksjoner. Sammen med en annen Urijazzprisvinner, Odd Børretzen, har Lars Martin levert bidrag til norsk visesangskanon med låter som «Måker», «Noen ganger er det all right» og «Vintersang». Denne kvelden kommer Lars Martin med sitt band «Bra folk» og svenske Perry Stenbäck som har blitt hans duomakker i det siste.

– Vi skal ha alle Urijazzpristakere på programmet og forsøker å trekke fram gode musikere og band fra Tønsbergregionen. Og så trekker vi inn en del andre musikere som har stått klubben nær, forteller leder av Urijazz, Rolf S. Grundesen, om jubileumsprogrammet.

Lørdag 7. september kommer Vestfolds egen, internasjonale jazzstjerne, Mathias Eick, med sin kvintett. Mathias Eick har spilt på Urijazz en rekke ganger, og ved klubbens 30-års jubileum fikk Eick Urijazzprisen. I bandet finner vi også Audun Erlien, som har trådt sine ungdomssko hos Urijazz. Spesielt denne kvelden, blir et gjenhør med Stian Carstensen. Eicks gamle bandkolleger fra Tønsberg-bandet Jaga Jazzist, Line og Lars Horntveth, spiller 15. november med hvert sitt band. Line Horntveth gjør sine versjoner av låter som Monica Zetterlund har bidratt til å gjøre kjent, sammen med Hedløvs Trio. Lars Horntveth kommer med trioen Amgala Temple.

Med støtte fra Kulturrådet og i samarbeid med festivalen Musikk i Sentrum har Terje Johannesen skrevet musikk til Jubileumskonserten 20. september.
– Det er en god blanding og ungt og gammelt på programmet, med Greveskogen videregående i den ene enden og Karin Krog og Jan Erik Vold i den andre. Konsertene er lagt til annenhver helg, fredag og lørdag, ofte med to band på samme kveld, forteller Grundesen. Konsertene denne høsten finner sted i Støperiet, et kommunalt kulturhus som Urijazz tar i bruk for første gang.

Hele jubileumsprogrammet finnes her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev