Nyhet

Sesongstart med triojazz

Med Eivind Austad Trio åpner Nesodden Jazzklubb høstsesongen på Hellviktangen torsdag 5. september.

Dette blir den 18. sesongåpningen siden Nesodden Jazzklubbs gjenoppstandelse i januar 2011, og samtidig starten på ei konsertrekke full av høydepunkter som blant annet Øyunn, POING & Maja Ratkje, Mathias Eick Duo, Atomic og Håkon Kornstad Trio. Se hele høstprogrammet her.

Pianist Eivind Austad, bassist Magne Thormodsæter og trommeslager Håkon Mjåset Johansen har gjennom nærmere 20 år skrudd sammen den trioen som pr. i dag har to album bak seg, «Moving» (Ozella, 2016) og «Northbound» (Losen, 2019). Samspiltheten blir ikke mer slarkete av at Austad og Thormodsæter også er kolleger ved Griegakademiet i Bergen som hhv. universitetslektor og 1. amanuensis, og at både de to og Mjåset Johansen har bakgrunn fra den berømmelige Jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Stilistisk har den melodi- og time-baserte Eivind Austad Trio over tid beveget seg fra hovedsakelig en tradisjonell, amerikansk «leder med komp»-modell og over mot en mer egalitær europeisk bandmusisering, der likeverdige parter utvikler musikken i felles kreativ utfoldelse. Som hovedkomponist og hoved-melodifører blir likevel Austad (f. 1973) trioens frontfigur, men uten at lederverdigheten legger hørbar demper på de jevnaldrende Thormodsæter og Mjåset Johansens innspill- og utfordringsglede.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Vi stuper ned i orgelsjøen

All Ears blir i januar første musikkfestival på nye MUNCH, Mats Eilertsen spiller for håpet på en ny kvartettplate, Eivind Opsvik gjør alt selv på ny soloplate og vi blir fjetret av Get Back.

Nyhet

Vossa Jazz med nye programslipp

Ola Kvernbergs Steamdome, ISÁK, Sylvie Courvoisier, Linus + Økland/Van Heertum/Zach og Sheila Jordan & Cameron Brown er alle klare for Vossa Jazz 2022.

Meld deg på vårt nyhetsbrev