Nyheter

Cortex på Sørnorsk jazzsenter-turné

Kvartetten Cortex skal i perioden 11. til 20. september på turnè i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Kristiansand jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Skiensjazzdraget og Bø Jazzklubb får konsertbesøk på turnéen.

Cortex er energisk jazz av fineste merke. Bandet har vært aktivt siden 2007, og har siden da spilt over to hundre konserter og utgitt fem kritikerroste album. Bandet er et av de sterkeste og mest markante nyere innslagene på den norske jazzscenen de siste 10 årene, og medlemmene er blant de mest ettertraktede jazzutøvere i Norge i dag; Thomas Johansson – trompet, Kristoffer Alberts – saksofon, Ola Høyer – bass og Dag Erik Knedal Andersen – trommer. Han vikarierer for Gard Nilssen på denne turnéen, en særdeles god erstatning når vikarbehovet først skulle melde seg.

Thomas Johansson som har røtter i det sterke jazzmiljøet i Grenlandsregionen, komponerer det meste av bandets låtmateriale. Han flyttet tilbake til Skien for et par år siden, og er bl.a.  en sentral musiker i Scheen Jazzorkester. Musikerne i Cortex har også markert seg i forskjellige andre band som Paal Nilsen Love Large Unit, SAKA, Bushman`s Revenge, All  Included, Zanussi 5, Friends & Neighbors og Honest John.

Cortex har gjort omfattende turnéer i Norge, i en rekke europeiske land, i Japan og ikke mindre enn 5 turnéer i USA.   Plateutgivelsene deres har fått svært mye god omtale av norske og internasjonale kritikere. Her er noen utdrag fra anmeldelser av bandets til nå siste plateutgivelse Avant-Garde Party Music! som ble utgitt på det velrennomerte portugisiske plateselskapet Cleen Feed Records i 2017:

«Cortex er killer. Et solid håndlag med jazzhistoriens friere utfoldelser, men med blikket, og energien, vendt fremover.»  Chris Monsen, Klassekampen, 5 av 6 stjerner.

«Cortex’ femte album befester kvartettens posisjon som en av norsk jazz’ sterkeste egenstemmer.»
– Terje Mosnes, Jazzinorge.no

«Don’t sleep on this, it’s one of the best albums of the year, and this band is unstoppable.»
– Tim Niland, Music and More

Turnerute:
Onsdag 11.09: Kristiansand jazzvesen. Torsdag 12.09.: Arendal Jazzklubb. Fredag 13.09.: Risør Jazzklubb. Lørdag 14.09.: Flekkefjord Jazzklubb. Søndag 15.09.: Mandal Jazzklubb.  Torsdag 19.09.: Skiensjazzdraget. Fredag 20.09.: Bø Jazzklubb.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev