Nyheter

Nytt nummer av Jazznytt

Høstnummeret av Jazznytt er på vei ut til utsalgssteder og abonnenter. Miles Davis er omslagshelt, det er intervjuer med Maria Kannegaard, Fieh, Hans Kjorstad, Ida Løvli Hidle og Øyvind Skarbø, og selvsagt anmeldelser, faste spalter og et fristende billedgalleri som bringer frem igjen minner fra den herlige festivalsommeren.

Omslagshelten Miles Davis går neppe av moten i jazzens verden. I år kan vi markere jubileer for både In a Silent Way og Kind of Blue. Samtidig som det nettopp ble lansert en ny dokumentarfilm ved navn Birth of The Cool, kommer det også en «ny» Miles-plate ved navn Rubberband, innspillinger som egentlig skulle bli utgitt på 80-tallet, men som nå er gjort ferdig med bl.a. Ledisi og Lalah Hathaway på vokal. All denne aktiviteten er en meget god grunn til å la en rekke skribenter og bidragsytere komme med sine minner om Miles, mange av disse om Miles i Norge.

Den unike pianisten og komponisten Maria Kannegaard er tilbake med konserter og ny musikk etter seks års pause, med sin elskede trio og en meget spesiell soloplate. Terje Mosnes snakker med Kannegaard om hennes rike og særegne katalog, og hennes dramatiske livshistorie.

Vi får et redigert utdrag fra Torgrim Eggens kommende biografi om Axel Jensen, et utdrag som konsentrerer seg om forfatterens jazzinteresse.

I høst kommer debutalbumet Cold Water Burning Skin fra det norske jazzfunkpopbandet Fieh. Musikerne derfra kommer til å gjøre seg gjeldene på norske jazzscener i årene fremover, så vi snakket likegodt med alle sammen.

Det er også intervjuer med felespiller Hans Kjorstad og trekspiller Ida Løvli Hidle, og trommeslager Øyvind Skarbø som har startet sitt eget skolekorps (for voksne).

Våre faste spalter inneholder artikler om Gemini records og Django Bates, mens det er en rik anmeldtseksjon som blant annet innholder tekster om Sofia Jernberg, Flying Lotus, Espen Berg og Johan Lindvall Trio. Et fristende billedgalleri bringer frem igjen minner fra den herlige festivalsommeren.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev