Nyhet

Ellen Andrea Wang med nytt bestillingsverk

Sesongåpningen på Nasjonal jazzscene fredag 30. august blir urpremiere på et nytt bestillingsverk av Ellen Andrea Wang. Nasjonal jazzscene har satt opp ytterligere ni konserter rundt om i Norge denne høsten.

I bestillingsverket Closeness som får urpremiere i Oslo fredag, har bassist, vokalist og komponist Ellen Andrea Wang tatt utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 – 2014). Haden var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet. Bestillingsverket Closeness er en hyllest til Haden, og består av nytolkninger og helt ny musikk komponert av Wang.

Det er tidligere annonsert at Rachel Haden skulle være med på prosjektet, men hun måtte dessverre avlyse på grunn av sykdom. I dag ble Arve Henriksen annonsert som special guest på konserten i Oslo, og det er ingen dårlig erstatter. Han står fryktelig høyt på min musikalske bucketlist, skriver Wang på facebook. På gitar har hun med britiske Rob Luft (Elina Duni, Django Bates) samt Jon Fält (Bobo Stenson trio, Lina Nyberg) på trommer.

Konserten er bestilt og produsert av Nasjonal jazzscene, og har urpremiere på Victoria. Nasjonal jazzscene sender bestillingsverket videre på turné i Norge, og ni klubber i nord-, midt- og østnorge får besøk i løpet av høsten. Konsertene i Nord-Norge er produsert i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.

30. august – Nasjonal jazzscene, Oslo
31. august – Hadeland Jazzklubb
2. september – Forum for Scenekunst, Kjøllefjord
3. september – Vadsø Jazzklubb
4. september – Tromsø Jazzklubb
5. september – Tune Into Gjøvik Jazzklubb
27. september – Hamar Jazzklubb
28. september – Tynset Jazzklubb
1. oktober – Café Stift, Lillehammer
2. oktober – Dokkhuset, Trondheim

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev