Intervju

Jazznytt18 på Oslo Jazzfestival

For fjerde år på rad inviterer Oslo Jazzfestival til Jazznytt18 med Audun Vinger som programleder. Årets gjester er Ketil Gutvik, Maj Britt Andersen og Edvard Askeland.

Tirsdag kl 12 i Vinterhagen på Sentralen møter vi to ganske forskjellige musikere som opptrer på OJF. Ketil Gutvik er produsent for Ny Musikk og improgitarist som blant annet spiller i Large Unit og driver konsertserien Gutvik Ukentlig. I dag skal han snakke om jazzens morsomme vilkår på 90-tallet i Oslo, da ung og gammel møttes i bandet The Quintet med Calle Neumann og Bjørnar Andresen fra gamle dager, og de unge løvene Gutvik, Eivind Opsvik og Paal Nilsen-Love. De, minus Andresen og pluss Per Zanussi, gjør comeback på OJF samme kveld, og det kommer også ut en meget sterk boks på PNL records med fem CDer med konsertopptak fra 1998 – 1999, og to bookleter med bilder og intervjuer.
Maj Britt Andersen er en av landets høyest elskede artister, med en lang karriere med barnemusikk, pop og jazz. Hun snakker her blant annet om sitt musikalske samarbeid med Geir Holmsen, og forfatter Lars Saabye Christensen på albumet «Et stille sted». Hun opptrer med dette prosjektet i Universitetets Aula på onsdagen.

Så blir det ny Jazznytt18 på lørdagen, denne gang på Herr Nilsen kl 15. Oslo Jazzestivals sjef og ansikt utad takker av etter lang og tro tjeneste. Jazznytts journalist Audun Vinger møter Edvard Askeland for å lytte til gamle krigshistorier fra festivallivet, sterke musikalske opplevelser, intriger på kontoret, mugne musikere og forsinkede fly. Det blitt også en flott anledning til å tenke litt på bassisten Edvard Askeland, høre om hva som skjedde da han hørte Jaco første gang, og alle slike ting som berører et musikkhjerte.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev