Nyhet

Mye jazz på Øya

Kalaskvartetten tolker Georg Riedels barnemusikk, duokonserter med Nilssen/Roligheten, Shrestha/Bansal og Narvesen/Myrvoll og mer til på Øyafestivalen i Oslo denne uka.

Øyafestivalen i Oslo starter med klubbdagen tirsdag 6. august. Jazznytt18 er involvert i arrangementet på Litteraturhuset kl. 19, der Kalaskvartetten har sin premierekonsert. Dette er et band satt sammen av bassist Ola Høyer for å tolke den unike svenske barne-tv-musikken fra det glade 70-tall, komponert og fremført av bassgigant Georg Riedel. Albert, Pippi, Emil – de tre store! Sammen med seg har Høyer et knippe underholdende musikere som Hedvig Mollestad (gitar), Dag Erik Knedal Andersen (trommer), Moldevinner Johan Lindvall (tangenter) og Emil Strandberg (trompet). Før konserten blir det en komprimert samtale mellom kritiker og musiker FIlip Roshauw, musiker og redaktør Maren Ørstavik og Jazznytt18s Audun Vinger.

Vinger er som vanlig også involvert i programutviklingen av den intime scenen Biblioteket ute i Tøyenparken. I år er scenen flyttet opp i bakken foran hovedscenen, i et nytt amfi. Av programmet der bør det fremheves møter med to av landets mest spennende musikere, Sanskriti Shrestha (tablas) og Harpreet Bansal (fiolin) onsdag ettermiddag. Det blir det noen artig nok kalte Jazznytt U18 med de unge lovende musikerne trommeslager Veslemøy Narvesen og bassist Eskild Myrvoll torsdag ettermiddag, og tangentvirtuos Arthur Kay fra Dr Kay & His Interstellar Tone Scientists på fredag ettermiddag. Øyafestivalen avsluttes lørdag, med vokalist og hardingfelespiller Selma French Bolstad (Masåva, Morgonrode) på formiddagen og den meget potente duoen André Roligheten (treblås) og Gard Nilssen (trommer) på ettermiddagen.

På de andre scenene er det ikke veldig mye jazz, men noe er det jo, her kan eksponenter for den vibrerende britiske scenen Ezra Collective og Kokoroko nevnes. Spellemannprisvinner Marja Mortensson slår de fleste i bakken med sin sang inspirert av sørsamiske tradisjoner, sammen med jazzmusikerne Daniel Herskedal og Jakop Jansønn. Ellers er det mye jazzrelatert popmusikk fra Pom Poko, Lil Halima, for ikke å glemme nusoul-legenden Erykah Badu, før det hele avsluttes med Motorpsycho med venner sent lørdag. Da er det bare å våkne opp til en ny dag, for da begynner Oslo Jazzfestival.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev