Nyheter

Se opp for ungjazz i festivalsommeren

Seksti unge musikere spiller seg fra Kongsberg jazzfestival, via Moldejazz til Oslo jazzfestival og Romerike storbandfestival

Østnorsk jazzsenters ungdomsjazzorkestre og -vokalensemble går en travel festivalsommer i møte, med workshops og konserter på løpende bånd.

Konsertoppdraget på Kongsberg jazzfestival er allerede unnagjort for BUVUS Buskerud og Vestfold ungdomsstorband med nyskrevet musikk av musikalsk leder Andreas Rotevatn. I tillegg bidro saksofonist og Svelviking Åsleik Kapstad med et arrangement av et stykke opprinnelig skrevet for accordeon. Etter tre dagers øvingsleir på G60 i Drammen, satte 16 BUVUS-ere i alderen 14 til 19 år fyr på Festivalgata i Kongsberg sist lørdag. Et heltent band og et overtent publikum var kanskje årsak til den påfølgende mot-normalen-regnbyge-i-juli! som bøttet ned over festivalbyen etter konsertslutt. 

Etter Kongsberg kommer Moldejazz, som i år får besøk av både Ung vokal og AOJO Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, ledet av henholdsvis Anja Eline Skybakmoen og Shannon Mowday. Sammen med Young Voices (Midt-Norge) og Midtnorsk ungdomsstorband setter de ungjazzskapet på plass i Alexandraparken fredag 19.juli kl 13 og lørdag 20.juli fra kl  1245.

AOJO, BUVUS, Ung vokal og IJO ung møtes under Oslo jazzfestival i august. Foto: Helge Lien og Østnorsk jazzsenter

I forkant av Oslo jazzfestival blir det stor(band)møte på Sentralen når seksti ungdommer fordelt på tre ungdomsjazzorkestre og to vokalensembler møtes til fire dagers ungjazzsamling på Sentralen. Aojo Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, Buvus Buskerud og Vestfold ungdomsstorband, Ijo ung Innlandet ungdomsjazzorkester, Ung vokal (Østlandet) og Young Voices (Midt-Norge) deltar med sine musikalske ledere Shannon Mowday, Andreas Rotevatn, Steffen Granly, Nilas Granseth, Anja Eline Skybakmoen og Marita Røstad. Ungjazz-bonanzaen avsluttes med konsert på Oslo jazzfestival, Victoria Nasjonal jazzscene, søndag 11.aug kl 14.

Siste konsert ut i det utvidete festivalsommer-begrepet blir med BUVUS på Romerike storbandfestival på Lillestrøm lørdag 12.oktober. BUVUS gjør da siste finpuss på repertoaret før de går i studio for å spille inn sin aller første plate.

 

  • 06.07 BUVUS @ Kongsberg jazzfestival
  • 19.07 Young Voices & Ung vokal @ Moldejazz
  • 20.07 AOJO Akershus & Oslo ungdomsjazzorkester @ Moldejazz
  • 11.08 AOJO, BUVUS, IJO ung, Ung vokal & Young Voices @ Oslo jazzfestival
  • 12.10 BUVUS @ Romerike storbandfestival

 

Østnorsk jazzsenter driver ungjazz-virksomheten i samarbeid med Buskerud musikkråd, med tilskudd fra Frifond, Musikkens studieforbund, Norsk jazzforum, Norsk musikkråd KOMP, Norsk kulturråd, Akershus fylkeskommune, Buskerud fylkeskommune, Hedmark fylkeskommune, Oppland fylkeskommune, Oslo kommune og Vestfold fylkeskommune.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Kulturtantas revansje

James Wood er en av verdens fremste litteraturkritikere og snakker om seriøse observeringer, trommeslagere og sitt forhold til Oslo, Ragnhild Brochmann tar kulturtanta i forsvar og vi tar en kort prat med Mette Henriette.

Nyheter

Nytt sommerjazztilbud for unge

Nyvinningen Jazzkurs 2023 blir tettpakket med samspill og musikk nærmest døgnet rundt, når jazzpedagogene Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly inviterer unge musikanter fra hele landet til fem dagers intens jazzcamp på Østlandet i juni. Påmelding er åpnet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev