Nyhet

Musikerpris til Hedvig Mollestad

Gitarist Hedvig Mollestad mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris på festivalens åpningsdag.

Kongsberg Jazzzfestivals musikerpris 2019 ble tildelt Hedvig Mollestad i forkant av festivalens åpningskonsert onsdag 3. juli. Det var daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, som delte ut prisen. Med prisen på kr. 200.000,- følger flere oppdrag på jazzfestivalen i 2020.
Gitaristen fra Ålesund har en sterk egenart og en tydelig signatur i sine musikalske prosjekter. Hun har vært et friskt og annerledes tilskudd til den norske jazzfloraen, sier festivalen i sin begrunnelse.

Kongsberg Jazzfestival sier følgende i sin begrunnelse for tildelingen:
«Årets prisvinner tøyer sjangergrensene. Musikalske referanser fra rockens verden kan ofte være like naturlig å bruke for å beskrive Mollestads musikk, som referanser fra jazzens verden. Gitaristen er kjent for sin utforskende spillestil og tilnærming til musikken. Hovedprosjektet er hennes egen trio, men hun har også satt sin tydelige signatur på prosjekter hos andre musikere. Vi nevner blant annet Jarle Bernhoft, Jon Eberson, Hilde Marie Kjersem og Trondheim Jazzorkester. Mollestad har med sin trio seks utgivelser bak seg på velrenommerte Rune Grammofon. Den siste utgivelsen «Smells Funny» kom høsten 2018 til unisont glitrende anmeldelser.

Hedvig Mollestad har en slående tilstedeværelse på scenen, og hun er kjent for å levere konserter med mye kraft og intensitet. Dette fikk blant annet en samlet internasjonal jazzbransje erfare da hun nylig spilte en forrykende showcase-konsert på Jazzahead, verdens største jazzmesse, der Norge i år var fokusland. Tidligere i år leverte hun også årets tingingsverk til Vossa Jazz – et høythengende oppdrag i norsk kulturliv. – Det er uinteressant om det er jazz eller rock. Det handler om hva som er energimusikk har hun uttalt i et tidligere intervju.»

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev