Nyhet

Ella-prisen til Paolo Vinaccia

Paolo Vinaccia er tildelt Oslo Jazzfestivals hederspris, Ella-prisen for 2019.

Ella-prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris som utdeles hvert år. Den tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

Når et enstemmig styre i Oslo Jazzfestival har besluttet å tildele prisen til trommeslageren og perkusjonisten og komponisten Paolo Vinaccia, er det på grunn av at han har hatt en helt unik karriere i det norske musikklivet, skriver festivalen i en pressemelding. Styret sier videre at de ønsker å løfte frem og hedre en av de viktigste kunstnerne innen norsk jazz som har beriket publikum og inspirert generasjoner av musikere med sitt personlige og sterkt ekspressive uttrykk.

Festivalen skriver følgende i begrunnelsen for prisen:
«Paolo Vinaccia kan nesten oppfattes som en trollmann når han sitter bak trommene. Han har spilt med hundrevis av musikere, og vært med på utallige innspillinger i mange forskjellige sjangre. Hans råhet, hudløshet og rytmiske ekvilibrisme er unik.
Paolo Vinaccia er også sine venners beste venn, som sjenerøst bryr seg om alle. Han er et fenomen – en magiker – som også har introdusert italienske matvarer og gourmetopplevelser av de helt sjeldne.
Hans siste utgivelser med Arild Andersen og Tommy Smith fikk fantastiske mottakelser. Under Oslo Jazzfestival 2015 presenterte han sitt bestillingsverk «Dommedag – i følge Paulus» i Oslo Domkirke med Eivind Aarset og Det Norske Solistkor. Et verk og en fremførelse som gjorde et sterkt inntrykk på publikum.»

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Åpen middelklasse spesial

Fotobok om Peter Brötzmann, Charles Lloyds armbåndsur og Hubros gitarelegant Geir Sundstøl. NTT tilbyr denne uka gratis lesestoff om de dyre ting.

Nyhet

Edvard Hoem opnar Vossa Jazz 2020

Forfattaren og diktaren Edvard Hoem står får den offisielle opninga av Vossa Jazz 2020. Vidare programslepp kjem i festivalens tradisjonsrike Jolakalender kvar dag i desember.

Meld deg på vårt nyhetsbrev