Nyheter

Ungjazzere til Youth Jazz Festival i Sør-Afrika

Østnorsk jazzsenter sender tolv unge musikere fra AOJO til festival og jazzcamp i Makhanda, Sør-Afrika

Standard Bank National Youth Jazz Festival samler 350 sørafrikanske musikkstudenter og 40 lærere til en ukes festival med workshops, mesterklasser, samspill og konserter. Fra Norge deltar tolv unge musikere i alderen 16 til 22 sammen med leder for AOJO Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, sørafrikansk-norske Shannon Mowday. Ungjazzerne gjør flere konserter både som helnorsk enhet, og i et internasjonalt samspillprosjekt med sørafrikanske utøvere. I tillegg blir det en uendelig rekke med kveldsjammer, mesterklasser og workshops sju dager til ende.

Standard Bank National Youth Jazz Festival legger til rette for å utvikle jazzen i Sør-Afrika gjennom å tilby unge musikere utdannings- og samspillmuligheter på høyt nivå. Festivalen har som formål at unge utøvere skal møtes for å bli kjent med landets egen jazz-arv og derigjennom finne sin egen musikalske integritet og kreativitet – og å formidle jazzen til et stort publikum. 

Screenshot: standardbank.co.za

Det er andre gang Østnorsk jazzsenter sender unge utøvere til festivalen i Makhanda. Sist gang var i 2017, og vi mistenker at musikerne også denne sommeren kommer hjem høye på musikalske opplevelser og med mange nye interkontinentale vennskap i whats-appen.

Standard Bank National Youth Jazz Festival går parallelt med Standard Bank Jazz Festival fra 26. juni til 1. juli.
Følg festivalen her: https://www.facebook.com/youthjazz/

Fra forsiden

Nyheter

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyheter

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev