Nyheter

Ungjazzere til Youth Jazz Festival i Sør-Afrika

Østnorsk jazzsenter sender tolv unge musikere fra AOJO til festival og jazzcamp i Makhanda, Sør-Afrika

Standard Bank National Youth Jazz Festival samler 350 sørafrikanske musikkstudenter og 40 lærere til en ukes festival med workshops, mesterklasser, samspill og konserter. Fra Norge deltar tolv unge musikere i alderen 16 til 22 sammen med leder for AOJO Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, sørafrikansk-norske Shannon Mowday. Ungjazzerne gjør flere konserter både som helnorsk enhet, og i et internasjonalt samspillprosjekt med sørafrikanske utøvere. I tillegg blir det en uendelig rekke med kveldsjammer, mesterklasser og workshops sju dager til ende.

Standard Bank National Youth Jazz Festival legger til rette for å utvikle jazzen i Sør-Afrika gjennom å tilby unge musikere utdannings- og samspillmuligheter på høyt nivå. Festivalen har som formål at unge utøvere skal møtes for å bli kjent med landets egen jazz-arv og derigjennom finne sin egen musikalske integritet og kreativitet – og å formidle jazzen til et stort publikum. 

Screenshot: standardbank.co.za

Det er andre gang Østnorsk jazzsenter sender unge utøvere til festivalen i Makhanda. Sist gang var i 2017, og vi mistenker at musikerne også denne sommeren kommer hjem høye på musikalske opplevelser og med mange nye interkontinentale vennskap i whats-appen.

Standard Bank National Youth Jazz Festival går parallelt med Standard Bank Jazz Festival fra 26. juni til 1. juli.
Følg festivalen her: https://www.facebook.com/youthjazz/

Fra forsiden

Nyheter

Ståle Storløkken tildelt Buddy-prisen for 2019

Ståle Storløkken ble lørdag kveld tildelt norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddy-prisen for 2019. Som instrumentalist er Ståle Storløkken unik, og han har en musikalsk og kunstnerisk dristighet som gjennomsyrer hele hans virke, sier styret i Norsk jazzforum i sin begrunnelse for tildelingen.

Nyheter

NTT: Lufttrommer i sorg og ekstase

Jazzbloggen minnes Neil Peart, prater med Hans Hulbækmo om en hel konsert-uke med Atomic og hans favoritter fra Paal Nilssen-Love-æraen, ringer til Eldar Vågan og skriver reisebrev fra Tjøme.

Meld deg på vårt nyhetsbrev