Nyhet

Oslo Jazzfestival med komplett program

De siste brikkene har falt på plass, og Oslo Jazzfestival presenterer i dag det fulle programmet. Ivan Mazuze, Monsterjazz, Trøen Arnesen Kvartett og Li Xiaochuan m/ Staffan William-Olsson Kvartett er blant de siste programtilskuddene.

Oslo Jazzfestival presenterer i dag sitt komplette program. Etter en vår med spennende slipp og salgssuksesser, kan hovedstadens befolkning forvente seg jazz i alle former og fasonger og trolig flere utsolgte hus, forteller festivalen i en pressemelding.

– I år ser det ut til at det er lurt å bestemme seg tidlig og kjøpe billetter i god tid til årets festivalkonserter. De mest populære konsertene er det allerede stor rift om, og noen er allerede utsolgt. Vi gleder oss og garanterer store musikalske opplevelser enten i konsertsaler eller på klubber. Noe vil være velkjent og noe ukjent, siden i vi forsøker å dekke alle undersjangrene innen jazz, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Denne uken kan festivalen røpe følgende konserter: Ivan Mazuze, Monsterjazz, Trøen Arnesen Kvartett, Li Xiaochuan m/ Staffan William-Olsson Kvartett, Duetrost, David Skinner Trio og Øvre Foss Storband m/ Knut Riisnæs.

Tidligere denne vinteren og våren har festivalen sluppet navn som Ketil Bjørnstad, Gilberto Gil, Susanna & the Brotherhood of our Lady, The Quintet feat. Calle Neumann, Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo, Maj Britt Andersen & Lars Saabye Christensen Ensemble, Taksim Trio, Marilyn Mazur’s Shamania, Maja Ratkje & Stian Westerhus UNPLUGGED, Nils Petter Molvær & Nordic Voices, Miles Davis – Kind of Blue w/ Mathias Eick & friends, og mange flere. Sistnevnte konsert er en feiring av tidenes mestselgende jazzalbum på dagen 60 år etter at albumet ble sluppet.

Årets konserter vil bli arrangert på Operaen, Oslo Konserthus, Universitetets aula, Nasjonal Jazzscene Victoria, Cosmopolite, Herr Nilsen, Sentralen, Grønland kirke, Paulus kirke og Melahuset.

Samarbeid og sosial profil
Oslo Jazzfestival arrangeres som alltid i uke 33, en periode det arrangeres en rekke festivaler i Oslo. Festivalen har et godt forhold til byens festivalkolleger, og i år samarbeider de nok en gang med Oslo Kammermusikkfestival. Denne gang er det konserten med Håkon Kornstad Trio & Det Norske Kammerorkester i Paulus kirke festivalene arrangerer i fellesskap.
Et nytt samarbeid av året er mellom Oslo Jazzfestival og Melafestivalen. På Melahuset inviterer Oslojazz og Mela til tre arrangementer: 13/8 spiller Oslo-baserte Ivan Mazuze, 14/8 spiller det britisk-pakistanske samarbeidsprosjektet Tenderlonious & Jaubi og 15/8 inviterer Bugge Wesseltoft til jamsession.
I tillegg til å invitere til ordinære konserter, sørger Oslo Jazzfestival for jazz til de som ikke har anledning til å ta turen til byens spillesteder. Festivalen sender 40-årsjubilantene Hot Club de Norvège (som også spiller på festivalen) på turné for å besøke en rekke av byens seniorer. I tillegg til dette tar festivalens Nordisk Showcase-artister turen til Bredtveit- og Ila fengsel der det arrangeres minifestival for de innsatte.

Fremtidens jazzstjerner
Nordisk Showcase er festivalens jazztalentsatsing der jazzstudenter fra hele Norden søker om å få delta. Over 100 band søkte om å få være med i år, men kun 12 band med musikere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Estland kom gjennom nåløyet. Musikerne får mesterklasser med noen av jazzens ypperste musikere i tillegg til å spille to showcase-konserter som er gratis for publikum. En ypperlig måte å få med seg fremtidens jazzstjerner på noen som kan oppleves som et jazzens By:larm for publikummere.
Årets Nordisk Showcase-band er Damata, Kongle Trio, Chuck People, Benjamin Mørk, Majorstuen ØrkenbluesEsemble, Svaneborg Kardyp, Olimpias Orkan, Leirblaa, Gnathic Trio, Strata, Marína & Mikael og Allianss.

Oslo Jazzfestival arrangeres fra 11. til 17. august.

Fra forsiden

Nyheter

Ototoi spilte seg til Jazzintro-finale

Det var Ototoi som sikret seg den andre finaleplassen i Jazzintro 2022 under Maijazz i Stavanger søndag kveld. I juli skal kvartetten kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2022, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipend på kr 150 000.

Meld deg på vårt nyhetsbrev