Nyhet

Årets første MUO-tildelinger

Improbasen, Storyville Jazz Club og Urijazz er blant de som mottar tilskudd i årets første tildelingsrunde fra Musikkutstyrsordningen.

Musikkutstyrsordningen dobler antall tilskudd i årets første tildelingsrunde, forteller de i en pressemelding. Jølster Jazzklubb, Tynset Jazzklubb, Urijazz, Hamar Jazzklubb, Stord Jazzklubb, Improbasen, Storyville, Jazzklubb, Bø Jazzklubb, Blå Booking, Stavanger Jazzforum og Vadsø Jazzklubb/Varangerfestivalen er blant de som mottar tilskudd til utstyr til framføring.

I første søknadsrunde for 2019 kom det inn 202 søknader med en total investeringssum på 92,3 millioner kroner. Det ble fordelt 25,8 millioner kroner til 103 søknader. Dette er en kraftig økning, sammenliknet med fjorårets første tildelingsrunde, skriver MUO. Økte bevilgninger fra Kulturdepartementet har sørget for en utvidelse av ordningen, slik at et bredere spekter av kulturaktører kan få tilskudd fra MUO. For første gang har derfor amatørteater, kor, korps og klassisk vært en del av søknadsbunken.

– Med utvidelsen av MUOs mandat til å bli en sjangerfri ordning for musikk og i tillegg omfatte scenekunst kom økningen i årets spillemiddeltildeling svært godt med, og rekordmange nødvendige og etterlengtede prosjekter kan nå realiseres for å styrke kulturlivet over hele landet, sier fungerende daglig leder, Kjetil F. Wevling, i en pressemelding.

Oversikt over alle tildelingene finnes her.
Neste søknadsfrist er 2. september 2019.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev