Nyheter

Ny fagansvarlig i Norsk jazzforum

Ragnhild Menes er ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Ragnhild Menes (35) er ansatt i stillingen som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Hun overtar stillingen etter Øyvind Skjerven Larsen som går videre til Oslo Jazzfestival. Menes har de siste fem årene vært ansatt som markedssjef og prosjektleder i Kongsberg Jazzfestival, der hun har jobbet med markedsføring, kommunikasjon, program og festivalens internasjonale delegatprogram. Det siste året har hun vært i barselpermisjon, og går rett inn i jobben hos Norsk jazzforum når permisjonen er over 5. august.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene i Norsk jazzforum, en organisasjon jeg opplever er i stadig utvikling. Det skal bli et stort privilegium å kunne følge enda tettere med på alt som rører seg hos medlemmene våre i hele jazz-Norge! I tillegg er jeg opptatt av at vi virkelig må synliggjøre og skape stolthet over ”suksesshistorien om norsk jazz” både nasjonalt og internasjonalt, og at vi hele tiden må jobbe for at jazzen skal treffe nye publikumsgrupper, sier Menes.

Hun har tidligere hatt et ettårs-vikariat som fagkonsulent i Norsk jazzforum, og kjenner dermed organisasjonen godt allerede.
– For meg er det viktig at vi er en organisasjon som oppleves relevant og tydelig av medlemmene våre, og at vi stadig jobber for bedre vilkår for både festivaler og klubber – og selvsagt for kjernen i hele kretsløpet; musikerne.

Ragnhild Menes har vært jazzfrelst hele sitt voksne liv. Hun har vært frivillig ved Kroa i Bø i studietiden, vært spillestedsansvarlig for Konsertforeninga Havresekken i Oslo og sittet i programkomiteen til Kongsberg Jazzfestival siden 2009.
– Jeg ble for alvor hekta på jazz da jeg som 17-åring befant meg på en konsert med Mingus Ahh! Uhm! – et band med blant annet Mats Eilertsen, Håkon Kornstad og Erlend Skomsvoll som spilte Mingus-låter, på Urijazz i Tønsberg. Husker denne kvelden fortsatt som en stor musikalsk åpenbaring, forteller hun.

Ragnhild Menes har bred erfaring fra kulturfeltet, blant annet som prosjektleder i Østnorsk jazzsenter, kulturkonsulent i Molde kommune og koordinator i Vestfold Festspillene, og hun har hatt verv blant annet som styremedlem i Oslo Musikkråd. Menes har bachelor i Kulturarbeid fra Høgskolen i Telemark, master i Cultural Heritage Studies ved Glasgow Caledonian University og har studert markedsføring og økonomi ved Handelshøyskolen BI. Ragnhild Menes er opprinnelig fra Stokke i Vestfold og er nå bosatt i Bærum.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev