Nyheter

Ny fagansvarlig i Norsk jazzforum

Ragnhild Menes er ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Ragnhild Menes (35) er ansatt i stillingen som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Hun overtar stillingen etter Øyvind Skjerven Larsen som går videre til Oslo Jazzfestival. Menes har de siste fem årene vært ansatt som markedssjef og prosjektleder i Kongsberg Jazzfestival, der hun har jobbet med markedsføring, kommunikasjon, program og festivalens internasjonale delegatprogram. Det siste året har hun vært i barselpermisjon, og går rett inn i jobben hos Norsk jazzforum når permisjonen er over 5. august.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene i Norsk jazzforum, en organisasjon jeg opplever er i stadig utvikling. Det skal bli et stort privilegium å kunne følge enda tettere med på alt som rører seg hos medlemmene våre i hele jazz-Norge! I tillegg er jeg opptatt av at vi virkelig må synliggjøre og skape stolthet over ”suksesshistorien om norsk jazz” både nasjonalt og internasjonalt, og at vi hele tiden må jobbe for at jazzen skal treffe nye publikumsgrupper, sier Menes.

Hun har tidligere hatt et ettårs-vikariat som fagkonsulent i Norsk jazzforum, og kjenner dermed organisasjonen godt allerede.
– For meg er det viktig at vi er en organisasjon som oppleves relevant og tydelig av medlemmene våre, og at vi stadig jobber for bedre vilkår for både festivaler og klubber – og selvsagt for kjernen i hele kretsløpet; musikerne.

Ragnhild Menes har vært jazzfrelst hele sitt voksne liv. Hun har vært frivillig ved Kroa i Bø i studietiden, vært spillestedsansvarlig for Konsertforeninga Havresekken i Oslo og sittet i programkomiteen til Kongsberg Jazzfestival siden 2009.
– Jeg ble for alvor hekta på jazz da jeg som 17-åring befant meg på en konsert med Mingus Ahh! Uhm! – et band med blant annet Mats Eilertsen, Håkon Kornstad og Erlend Skomsvoll som spilte Mingus-låter, på Urijazz i Tønsberg. Husker denne kvelden fortsatt som en stor musikalsk åpenbaring, forteller hun.

Ragnhild Menes har bred erfaring fra kulturfeltet, blant annet som prosjektleder i Østnorsk jazzsenter, kulturkonsulent i Molde kommune og koordinator i Vestfold Festspillene, og hun har hatt verv blant annet som styremedlem i Oslo Musikkråd. Menes har bachelor i Kulturarbeid fra Høgskolen i Telemark, master i Cultural Heritage Studies ved Glasgow Caledonian University og har studert markedsføring og økonomi ved Handelshøyskolen BI. Ragnhild Menes er opprinnelig fra Stokke i Vestfold og er nå bosatt i Bærum.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev