Nyhet

Sommerkurs i jazzimprovisasjon

I sommer arrangeres det jazzkurs i Søgne, på Hemnes og Jæren.

Sommerferien byr på fine muligheter til faglig påfyll for jazzmusikanter i alle aldre.

Sommerkurset i Søgne
Det tradisjonsrike Sommerkurset i jazzimprovisasjon har eksistert i over 40 år, og en rekke av dagens store, norske jazznavn har vært deltakere i ung alder. Mange av disse har gjennom årene returnert til sommerkurset som instruktører. Kurset går over en uke, 28. juli – 4. august på Agder Folkehøgskole i Søgne, med instrumentundervisning, samspill, mesterklasser, jam og konserter.  Kurset er åpent for deltakere i alderen 18 – 75, og både semi-profesjonelle og amatører er velkomne til å få ny inspirasjon, friske opp gammel kunnskap eller rett og slett bare ha det veldig moro i ei uke.
Årets instruktører er Torun Eriksen (vokal), Ulf Wakenius (SE) (gitar), Bendik Hofseth (saksofon), Hayden Powell (trompet), Randy Ingram (US) (piano), Per Mathisen (bass), Per Oddvar Johansen (trommer) og Knut Værnes (gitar/admin.).
Påmeldingsfrist er 20. juni. Mer informasjon og påmeldingsskjema her.

Nakademiet på Hemnes
Musikkollektivet Nakama arrangerer i år for første gang et sommerkurs i improvisasjon. Nakademiet ønsker å tilby yngre musikere en workshop med annerledes innfallsvinkler til kreativ musikk. Lærerstaben består av den yngre generasjonen improvisatører og komponister: Christian Meaas Svendsen, Andreas Wildhagen, Ayumi Tanaka og Andreas Røysum. Deltakerne vil på slutten av oppholdet spille inn det de har jobbet med i løpet av uken i studio, og avholde konsert. Det hele foregår på Flerbruket på Hemnes, ca 1 time fra Oslo, og varer i 3 dager.
Mer informasjon og påmelding her.

Sommerjazzkurs på Jæren
For sjette år på rad arrangerer Vestnorsk jazzsenter Sommerjazzkurs. I år blir kurset på Jæren Folkehøgskole i Rogaland 26. – 30. juni. Formålet med kurset er å inspirere flere, særlig unge, til å bli interessert i og spille improvisert musikk.
Årets instruktører er Eva Bjerga Haugen (vokal), Tor Yttredal (saksofon/treblås), Andreas Rotevatn (trombone/messingblås), Dag Arnesen (piano), Nina Kristina Linge (gitar), Magne Thormodsæter (bass) og Dag Magnus Narvesen (trommer).
Mer informasjon og påmelding her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev