Nyhet

Internasjonalt jazzmøte i Bergen

Onsdag 22. mai lander omlag 30 internasjonale musikkjournalister og bookingfolk i Bergen for å ta del i Vestnorsk jazzsenters showcase-festival, Nutshell, og Nattjazz.

Nutshell arrangeres i år for fjortende gang, og de internasjonale gjestene inviteres til et eksklusivt møte med sju norske band i Bergen og omegn. I år er det Hanna Paulsberg som har valgt ut artistene i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter. Fredag 24. mai åpner Nattjazz, og festivalen har som vanlig et spesielt fokus på norske band disse dagene. I år er det utelukkende norsk de to første kveldene, så Nutshell-folket får altså servert totalt 19 norske band.

– Kort fortalt er det satt opp masse norsk kvalitetsjazz disse dagene. Vi håper og tror at dette vil bidra til å gi artistene anledninger til å åpne nye markeder utenfor Norge slik erfaringen fra tidligere år har vist, sier Nina Torske, daglig leder i Vestnorsk jazzsenter.
Blant de inviterte gjestene er festivaler fra Canada, Østerrike, Frankrike, Tyskland, Hellas, Island, Nederland og Storbritannia samt flere internasjonale medier og arrangører.

Nutshell arrangeres av Vestnorsk jazzsenter i samarbeid med Nattjazz og Festspillene i Bergen, og er støttet av Utenriksdepartementet, Music Norway, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

Følgende band er klare for showcase på Nutshell:
Jørgen Mathisens Instant Light 
Med Jørgen Mathisen (sax), Erlend Slettevoll (piano), Trygve Fiske (bass) og Dag Erik Knedal (trommer).

Building Instrument
Med Mari Kvien Brunvoll (vokal, elektronikk mm.), Åsmund Weltzien (synth, melodica, elektronikk) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer).

Hegge!
Med Bjørn Marius Hegge (bass), Vigleik Storaas (piano), Martin Myhre Olsen (sax), Jonas Kullhammar (sax) og Håkon Mjåset Johansen (trommer).

Ellen Andrea Wang (bass) solo 

Streifenjunko
Med Espen Eilertsen (sax, elektronikk) og Eivind Lønning (trompet, elektronikk).

Tanaka/Lea/Strønen
Med Ayumi Tanaka (piano), Marte Lea (sax) og Thomas Strønen (trommer).

Emmeluths Amoeba 
Med Signe Emmeluth (sax), Karl Bjoraa (gitar), Christian Balvig (piano) og Ole Mofjell (trommer)

Hele Nattjazz-programmet finner du her. 

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev