Nyhet

Mette Rasmussen tildelt NTNUs jazzpris

Saksofonist Mette Rasmussen er vinneren av NTNUs jazzpris på 50.000 kr. Prisen ble offentliggjort under jazzlinjas jubileumsfest på Jazzfest i kveld.

I ni år har NTNU hatt en ordning med utnevning av NTNUs Jazz-ambassadør. Nå erstattes ambassadør-ordninga med NTNUs jazzpris, og dekan ved det humanistiske fakultet, Anne Kristin Børresen, fikk lørdag kveld gleden av å dele ut den aller første jazzprisen. Prisvinner er det danske saksofonisten Mette Rasmussen. Hun kom til Trondheim og NTNU Jazzlinja som utvekslingsstudent i vårsemesteret 2010, og har siden bosatt seg i byen.

Juryens begrunnelse:
De siste årene har Mette Rasmussen hatt et svært høyt aktivitetsnivå – fra å spille solokonserter, opptre med egen kvintett og til å varme opp for det kanadiske post-rock bandet Godspeed You! Black Emperor. Hun har nylig vært i Japan med bandet MoE og spilt 18 konserter på 19 dager. Det er fascinerende hvordan prismottakeren utforsker den naturlige råskapen i instrumentet og hvordan hun som improvisatør jobber med lyd og tekstur. Og i samspill med andre musikere mestrer hun på utmerket vis det solistiske med å være et instrument både i for- og bakgrunnen.


Foto: Arne Hauge/Jazzfest

Jazzlinja 40 år
Lørdag kveld på Jazzfest markeres det også at Jazzlinja ved NTNU fyller 40 år i år. Siden oppstarten i 1979 har den vært en institusjon i norsk jazzliv, som gjennom sine ansatte og nærmere 400 uteksaminerte kandidater har vært med å forme norsk kulturliv.

– Etableringen av jazzlinja har vært svært viktig for Trondheim og etter hvert for NTNU. Og populariteten til Jazzlinja ser vi på alt fra søkinga til studiet, til at uteksaminerte musikere fra Jazzlinja omtales så godt som daglig i pressen, sier dekan Anne Kristine Børresen.

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz slipper jubileumsprogram

Artist in Recidence John Zorn samler 33 av verdens ledende impromusikere til to konserter, Ola Kvernberg presenterer ny Steamdome-musikk, Ellen Andrea Wang hyller Charlie Haden og John McLaughlin vender tilbake til den 60. utgaven av Moldejazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev